Szeretnék a programozással pénz keresni. Melyik oldal a legjobb?
Megpróbálkozhatsz a freelancer oldalakkal, de a sok indiai miatt kb. labdába se lehet rúgni. Ha nem akarsz céghez elmenni (érdekes, nekem is sikerült anno, diploma nélkül, referencia nélkül, 20 évesen, csupán azért, mert értettem ahhoz, amire a cégnek szüksége volt), akkor két dolgot tehetsz:
1. Kitalálsz valami jó programot, amire igény van, megvalósítod és eladod (saját vállalkozás)
2. Körbeérdeklődsz cégeknél, hogy van-e szükségük egyedi programra és ha igen, azt megcsinálod.
Én csak azt nem értem miért gondolja valaki, hogy jó ötlet úgy programokat eladni, hogy abszolút nem ért hozzájuk.
Az ilyet kontárnak hívják és valaha törvényileg büntették (szerintem újra kellene).
Szép dolog a válaszolóknak támadni.
A gond az, hogy ha ezt a kérdést ide írod ki, és nem keresel rá először valamely csodás kereső használatával, nincs referenciád, nem akarsz dolgozni, vagy legalább megpróbálni egy céghez jelentkezni egy olyan korban, ahol bölcsészeket képeznek át kódolásra, akkor veled van a probléma, és elgondolkoznék a helyedben, hogy a stackoverflow és google code snippetekből összevágott, házilag elkészített programjaidat el akarod-e adni, és nem akarsz-e inkább helyette fejlődni.
"Hogy nem értettétek a kérdést?"
Úgy, hogy elolvastam, de első mondatod utolsó tagmondatát a következő mondattal (" Létezik olyan oldal, ahol föltöltheted az igényedet, hogy akarok egy programot ami csinál x y-t, és elküldik neki és pénz kapnak érte? ") szépen negáltad.
Vagy te ezt úgy képzeled el, hogy John Doe USA-ból feltölt egy igénylistát, amire felcsillan a szemed, hogy "hohhó, hát én ezt már megírtam!"? Erre kisebb az esély, mint hogy holnap telitalálatom lesz az ötöslottón - pedig nem is holnap van a húzás, és hát nem is szoktam játszani.
"Vagy hogyan lehetne értékesíteni egy szerző által írott programot?"
Felrakod adott platform App Store-jába, aztán reménykedsz, hátha rátalál valaki, akinek pont az kell, és hajlandó is érte fizetni.
Egyéni fejlesztőként kész programot amúgy sem lehet manapság már eladni, max mobilra, appstore-ba feltöltött appot.
Elmúltak már azok az idők, mikor egy szem fejlesztőként írtál egy leltárprogramot, aztán minimális módosítással el tudtad adni 5-6 cégnek.
Manapság, vagy nagy cégek (pl Microsoft) fejlesztenek általános célú programokat (pl Office) amit millió példányszámban tudnak eladni, vagy kisebb cégek (de többnyire ott sem EGY fejlesztő) megrendelésre egyedi programokat, kimondottan az ügyfél igényeire szabva.
Egyéni programozóként, ha nincs csapatod és nem akarsz céghez menni dolgozni, jó eséllyel mindössze 4 út van előtted:
- Freelancer (ezt ugye kilőtted)
- Saját APP egy mobilos appstore-ba (esélytelen a millió másik között kitűnni úgy, hogy számottevő bevételed legyen)
- Olyan webes rendszer fejlesztése, amire van igény és kérhető érte pénz (ehhez egy nagyon jó ötlet és rengeteg munka szükséges)
- Opensource program fejlesztése és esetleges adományok elfogadása (ehhez pedig non-profit szemlélet kell, ami nyilván nálad nincs)
Tegyük hozzá, hogy amennyire tudom, Magyarországról pl Google Play-be még mindig nem lehet fizetős appot feltölteni, csak ingyenest.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!