Ez a feladat hogyan nézne ki C nyelvben? Készíts függvényt dísszor néven, ami csillagokat ír ki egymás mellé, a paraméterében kapott számban!
A legnagyobb baj az az,hogy valahogy nem tudom összehangolni a számértékét a kiírandó karakterre.
Próbáltam ciklusban hogy addig növelje a karakter értékét amíg el nem éri a szám értékét de valahogy nem tudtam összehangolni őket.
'Amit ide leírtál az annyira szar, hogy mindent amit eddig írtál azonnal el kell felejteni és elkezdeni teljesen nulláról.'
Ezen nem megsértődni kell hanem meg kell fontolni !!!! Nem volt benne semmi sértő, se tahó.
Volt olyan válaszadó aki segített illetve segíteni próbált nekik köszönöm, végül sikerült megcsinálnom a feladatot:)
(fgv. nélküli)
#include <stdio.h>
#include <string.h>
main()
{
int szam,i=1;
char betu='*';
printf("Adjon meg egy szamot\n");
scanf("%d",&szam);
while(i<=szam){
printf("%c",betu);
i++;
}
}
Tévedés, megoldották neked a feladatot, mert neked fingod nem volt róla, ahogy ez továbbra is így van.
Ugyanígy nem tudnál megoldani egy bármilyen másik hasonló nehézségű feladatot.
Csakhogy lásd nem vagyunk tahók itt a megoldásod:
- amit írtál az tényleg .... Minek kell a 'string.h' ???, miért kell a 'char betu='*';' ????
#include <stdio.h>
void diszsor(int csillagszam){
while (csillagszam > 0){
printf("*");
csillagszam--;
}
printf("\n");
}
int main(){
int szam;
printf("Adjon meg egy szamot: ");
scanf("%d", &szam);
diszsor(szam);
getch();
return 0;
}
Ezzel már bajban vagyok,mert nem teljesen értem,hogy egyáltalán mire jó ez a függvény,minek kell.
Azt tudom,hogy a "main"-en kívül írjuk.
Ebben már kérnék egy kis segítséget,hogy hogyan nézne ki függvénnyel,mert csináltam valamit de igazából semmi haszna nincsen:
#include <stdio.h>
#include <string.h>
int szam(char betu);
main()
{
int szam,i=1;
char betu='*';
printf("Adjon meg egy szamot\n");
scanf("%d",&szam);
while(i<=szam){
printf("%c",betu);
i++;
}
}
int szam(char betu){
return betu;
}
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!