Ez a feladat hogyan nézne ki C nyelvben? Készíts függvényt dísszor néven, ami csillagokat ír ki egymás mellé, a paraméterében kapott számban!
A legnagyobb baj az az,hogy valahogy nem tudom összehangolni a számértékét a kiírandó karakterre.
Próbáltam ciklusban hogy addig növelje a karakter értékét amíg el nem éri a szám értékét de valahogy nem tudtam összehangolni őket.
Abból tanulhatsz a legtöbbet, ha leírod a kódodat és mi rámutatunk a hibára.
Ha kapsz egy kész kódot, akkor abból nem sokat tanulsz.
Egyébként a ciklus rendben van, azzal kell megcsinálni.
Tudom nem c :(, de nem is abban akartam
procedure diszsor(csillagszam : Integer);
var i : Integer;
begin
for i := 1 to csillagszam do Write('*');
end;
Így állok egyenlőre ( még függvény nélküli)
#include <stdio.h>
#include <string.h>
main()
{
int szam[1];
int i=0;
char betu='*';
puts ("Adjon meg egy szamot");
scanf("%d",szam);
while(i!=szam){
i++;
betu=i;
}
printf("szam:%d \tcsillag:%c",szam[0],betu);
}
A feladat szerint egy sor *-ot kell kiírni.
Vagyis csillagokat kellene írnod a kimenetre, aztán pedig egy soremelést.
while(i!=szam){
i++;
printf("*");
}
printf("\n");
De az eredeti változóval is megoldhatod:
while(szam>0){
szam--;
printf("*");
}
printf("\n");
#4:
Én nem tudok céül, de szerintem ez egy zagyvaság a kételemű számtömbjével, a gyanús feltételű ciklusban azonnal hülye átalakulásokon keresztülmenő csillagjával, a feladatra garantáltan még távolról sem emlékeztető kimenetével. Szerintem először lépésről-lépésre gondold át, hogy mit kéne csinálnia a programnak, és írd le magyarul (pszeudokód), mert a kódod alapján azt hiszem, nem csak én nem sejtem, mi járt a fejedben, hanem te magad sem.
Nem szerencsés, hogy kész megoldásokat kaptál, de remélem, legalább előidézték a megvilágosodást, és végleges formába tudod önteni a sajátodat. Ha ez megnyugtat, a programod nálam is itt pihen készen (történetesen for-ciklussal), ha neadj'isten mégsem sikerül megcsinálnod, be fogom ide írni.
Nem tahóság volt, hanem jó tanács, mert ebből látszik, hogy a legalapp dolgok legalapját sem érted, mert össze vissza csinálsz mindenfélre értelmetlenséget.
Ha erre próbálsz meg tovább építkezni, akkor napról napra egyre nagyobb katyvasz lesz a fejedben, ami miatt semmit nem fogsz tudni magadtól megcsinálni és baromi hamar fel fogod adni.
Tahókám.
Válaszra sem méltatom a "tanácsodat".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!