Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Ez a feladat hogyan nézne ki...

Ez a feladat hogyan nézne ki C nyelvben? Készíts függvényt dísszor néven, ami csillagokat ír ki egymás mellé, a paraméterében kapott számban!

Figyelt kérdés

A legnagyobb baj az az,hogy valahogy nem tudom összehangolni a számértékét a kiírandó karakterre.

Próbáltam ciklusban hogy addig növelje a karakter értékét amíg el nem éri a szám értékét de valahogy nem tudtam összehangolni őket.

2016. nov. 12. 22:02
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:

Abból tanulhatsz a legtöbbet, ha leírod a kódodat és mi rámutatunk a hibára.

Ha kapsz egy kész kódot, akkor abból nem sokat tanulsz.

Egyébként a ciklus rendben van, azzal kell megcsinálni.

2016. nov. 12. 22:04
 2/22 SimkoL ***** válasza:

Tudom nem c :(, de nem is abban akartam

procedure diszsor(csillagszam : Integer);

var i : Integer;

begin

for i := 1 to csillagszam do Write('*');

end;

2016. nov. 12. 22:14
 3/22 tabaki ***** válasza:
Miért kéne növelned a karakter értékét? egyszerűen ugyanazt a csillagot kell kiíratnod annyiszor, amennyit a ciklusváltozóban megadsz.
2016. nov. 12. 23:11
 4/22 A kérdező kommentje:

Így állok egyenlőre ( még függvény nélküli)

#include <stdio.h>

#include <string.h>

main()

{

int szam[1];

int i=0;

char betu='*';

puts ("Adjon meg egy szamot");

scanf("%d",szam);

while(i!=szam){

i++;

betu=i;

}

printf("szam:%d \tcsillag:%c",szam[0],betu);

}

2016. nov. 13. 01:02
 5/22 anonim ***** válasza:

A feladat szerint egy sor *-ot kell kiírni.

Vagyis csillagokat kellene írnod a kimenetre, aztán pedig egy soremelést.

while(i!=szam){

i++;

printf("*");

}

printf("\n");

De az eredeti változóval is megoldhatod:

while(szam>0){

szam--;

printf("*");

}

printf("\n");

2016. nov. 13. 01:11
 6/22 tabaki ***** válasza:

#4:

Én nem tudok céül, de szerintem ez egy zagyvaság a kételemű számtömbjével, a gyanús feltételű ciklusban azonnal hülye átalakulásokon keresztülmenő csillagjával, a feladatra garantáltan még távolról sem emlékeztető kimenetével. Szerintem először lépésről-lépésre gondold át, hogy mit kéne csinálnia a programnak, és írd le magyarul (pszeudokód), mert a kódod alapján azt hiszem, nem csak én nem sejtem, mi járt a fejedben, hanem te magad sem.

Nem szerencsés, hogy kész megoldásokat kaptál, de remélem, legalább előidézték a megvilágosodást, és végleges formába tudod önteni a sajátodat. Ha ez megnyugtat, a programod nálam is itt pihen készen (történetesen for-ciklussal), ha neadj'isten mégsem sikerül megcsinálnod, be fogom ide írni.

2016. nov. 13. 09:30
 7/22 anonim ***** válasza:
56%
Amit ide leírtál az annyira szar, hogy mindent amit eddig írtál azonnal el kell felejteni és elkezdeni teljesen nulláról.
2016. nov. 13. 10:34
 8/22 A kérdező kommentje:
#7 tudtam,hogy jó néhány programozó egy hatalmas nagy tahó de te még ezt is túl "teljesítetted".
2016. nov. 13. 14:48
 9/22 anonim ***** válasza:
61%

Nem tahóság volt, hanem jó tanács, mert ebből látszik, hogy a legalapp dolgok legalapját sem érted, mert össze vissza csinálsz mindenfélre értelmetlenséget.

Ha erre próbálsz meg tovább építkezni, akkor napról napra egyre nagyobb katyvasz lesz a fejedben, ami miatt semmit nem fogsz tudni magadtól megcsinálni és baromi hamar fel fogod adni.

Tahókám.

2016. nov. 13. 14:52
 10/22 A kérdező kommentje:

Válaszra sem méltatom a "tanácsodat".

2016. nov. 13. 15:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!