Hogyan oldható ez meg (Linux)?
Sziasztok, volt egy előző kérdésem nagyon hasonló ehhez, azt sikerült megoldanom, de most elakadtam és nem találok semmit a googliban.
Egy olyan programot kell írnom, ami átkopírozza a megadott file tartalmát a másik megadott file-ba. Közben opciókat lehet használni, és én elakadtam az egyik opció megírásánal. Ez az opció a "creat" lenne, amit -c-vel adunk meg, és így létrehozza azt a file-t, amibe fogjuk belemásolni az előzőleg megadott file-t. A trükkje az, hogy paraméterként még a permissiont is meg kell adni az újonnan létrehozott file-nak. Sajnos nem lehet úgy megoldani, hogy utána változtatok a permissionokon.
Így kellene kinéznie a program futtatásának:
./copy -c rwxrwxrwx a b
Létrehozza a "b" file-t, amibe átmásolta az "a" tartalmát, majd ls -l b futtatása után ennek a végeredménynek kellene lennie:
-rwxrwxrwx ... b
Számmal már sikerült megoldanom(ha például így adom meg: -c 0777), az így néz ki:
create_mode = strtol(tmp_optarg, NULL, 8);
Azonban ha fent említett módon van megadva, akkor mivel tudnám egyenlővé tenni a create_mode-ot?
Nagyon szépen köszönök minden választ és segítséget előre.
OS oldalról nem tudom, hogy van-e megoldás (másik függvény stb.), de te most lényegében azt kérdezed, hogy tudnál számokat gyártani a betűidből. (?)
Feldarabolod hármasával, aztán r=4 w=2 x=1 és összeadod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!