Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Lehetséges ezt megoldani (Linux)?

Lehetséges ezt megoldani (Linux)?

Figyelt kérdés

Egy olyan programot kell írnom, ami átkopírozza a megadott file tartalmát a másik megadott file-ba. Közben opciókat lehet használni, és én elakadtam az egyik opció megírásánal. Ez az opció a "creat" lenne, amit -c-vel adunk meg, és így létrehozza azt a file-t, amibe fogjuk belemásolni az előzőleg megadott file-t. A trükkje az, hogy paraméterként még a permissiont is meg kell adni az újonnan létrehozott file-nak. Sajnos nem lehet úgy megoldani, hogy utána változtatok a permissionokon.

Így kellene kinéznie a program futtatásának:

./copy -c 0774 a b

Létrehozza a "b" file-t, amibe átmásolta az "a" tartalmát, majd ls -l b futtatása után ennek a végeredménynek kellene lennie:

-rwxrwxr-- ... b

Hogyan oldható meg? Lehetséges így megoldani? Az umask()-t kell használni vagy valami mást?

Minden választ előre köszönök!

2016. okt. 29. 13:57
 1/4 anonim ***** válasza:
0%

Lehetséges.

Nem tudom fejből, kb 1 perc guglizás kell hozzá.

2016. okt. 29. 14:11
 2/4 A kérdező kommentje:

Sikerült megoldanom. Hasznos dolog ez a gugli. :D Csak még egy kérdés, ha úgy kell megadnom a permissions-t, hogy rwxrwx--x, akkor azt hogy tudom atalikatni mode_t-be?

Az előbbi számosnál úgy csináltam, hogy

create_mode = strtol(tmp_optarh, NULL, 8);

Itt mit használjak?

2016. okt. 29. 14:34
 3/4 Tom Benko ***** válasza:
100%
Felbontod hármas egységekre, és minden bejegyzés egy-egy kettőhatvány addícióját jelenti.
2016. okt. 30. 10:54
 4/4 anonim ***** válasza:

rwx rwx r--

111 111 100

Csak nézd meg, hogy valóban a harmadik hármas van-e a legkisebb helyiértéken.

2016. okt. 30. 17:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!