Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Valaki el tudná magyarázni,...

Valaki el tudná magyarázni, miért működik igy az álábbi nagyon egyszerű C program?

Figyelt kérdés

[link]

Meg tudom oldani ezt a feladatot másféleképpen. Az alábbi kódsor azonban egy jegyzetben szerepel és nem teljesen értem. Ha csak j=i esetén ir ki a program számot, akkor miért ir ki több számot? Az egyesnél értem, hisz i=1, j=1-nél kiir egy 1-gyest. 2-esnél azonban már nem értem hogy irhat ki két számot, ha i=j csak egyszer fordulhat elő i=2 esetében

Köszönöm

2016. okt. 17. 19:59
 1/4 anonim ***** válasza:
Tévedsz. Ha j == i, akkor a belső ciklust leállítjuk.
2016. okt. 17. 20:01
 2/4 A kérdező kommentje:
Oh, akkor úgy tűnik ezt a break dolgot nem igazán értem
2016. okt. 17. 20:03
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

A break utasítás C nyelven két helyen használható:

- a ciklusmagban (pl. while, do..while, for "belsejében")

- a switch törzsén belül.

A break utasítás a ciklusmagban azt csinálja, hogy szabályosan kilép a ciklusból. Például:

for (int i = 1; i <= 10; i++) {

.. if (i == 5)

.. .. break;

.. printf("%d ", i);

}

Azt írja ki, hogy:

1 2 3 4

Van egy másik utasítás is egyébként, a continue. Az pedig azt csinálja, hogy a ciklusmagot "átugorja" és folytatja a következő lépésnél a ciklust:

for (int i = 1; i <= 10; i++) {

.. if (i == 5)

.. .. continue;

.. printf("%d ", i);

}

Azt írja ki, hogy:

1 2 3 4 6 7 8 9 10

2016. okt. 17. 20:23
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, megértettem!
2016. okt. 17. 20:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!