Milyen informatikai képzést kezdjek el?
Már szereztem egy alapszakos gazdasági diplomát, és sikerült is elhelyezkednem bizonyos típusú munkakörökben, azonban mégsem vagyok igazán elégedett a munkaerőpiaci helyzetemmel. Éppen ezért erősen gondolkodom azon, hogy újabb szakmát tanuljak. Figyelve a jelenlegi trendeket azt tervezem, hogy elvégzek valamilyen legfeljebb 2 éves informatikai/programozói/alkalmazásfejlesztői képzést.
Elsősorban arra lennék kíváncsi, hogy szerintetek, ezen területen melyik az az ismeret anyag ami a legkeretesebb, és a legpiacképesebb jelenleg a munkaerőpiacon?
Például sokat hallok a java programozó képzésekről. Ebbe érdemes lehet belekezdeni? Elsősorban Szegeden keresnék jó képzőhelyet, de ha megérné, akkor Budapest is szóba jöhetne.
Az OKJ képzések nem sokat érnek. Informatikai téren sokkal többet jelent a gyakorlati tudás, mint a papír. Gyakorlati tudást pedig önképzéssel és szorgalommal tudsz szerezni, a magyar oktatási rendszer IT területen a béka feneke alatt van sajnos. Szóval szerintem jobban jársz, ha autodidakta módon veted bele magad.
Ha viszont papír kell, akkor nézd meg, hogy a jelenlegi diplomád megfelelő alap-e, hogy egy Gazdinfó mesterképzést megcsinálj. Ha igen, azzal éred a legtöbbet a legrövidebb idő alatt.
"a magyar oktatási rendszer IT területen a béka feneke alatt van sajnos."
Ezt én nem mondanám. Kifejezetten jó hírük van a magyar IT-seknek.
"Szóval szerintem jobban jársz, ha autodidakta módon veted bele magad."
Mit ér majd vele? Azt sem fogja tudni, mit kell tanulnia.
"Ezt én nem mondanám. Kifejezetten jó hírük van a magyar IT-seknek."
Jó hírünk van, de nem az egyetemek miatt, hanem mert aki magyar ként IT területre megy külföldre dolgozni, általában megfelelő gyakorlattal rendelkezik és lelkiismeretesen dolgozik.
" Lista: magyar programozók a világ legjobbjai között!
Offmedia 2016.09.09. 22:22
Egy nemrég közzétett felmérés szerint ha lenne programozók olimpiája, akkor Magyarország benne lenne a TOP 5-ben."
Utolsó: A cikk végén azt írja, sokakat meglepett, hogy India nem volt a top10 között. Röhögnöm kell. Indiában rengeteg programozó van és sz***ért h**gyért dolgoznak, de se nem alaposak, se nem profik.
Engem inkább az lepett meg, hogy a ruszkik csak a másodikak lettek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!