C programozás függvénytáblához?
Feladat: Legyen adott az alábbi függvény: f(x)= |4x-1,6|*(x^2-gyök(3cos2x))
Írjon C programot, mely kiszámítja a függvény értékeit egy adott intervallumban egymástól egyenlő távolságokra levő x változókra! A program kérje be az intervallum kezdő és végpontját, valamint az osztásközök számát, és írja ki az osztópontokban (beleértve a kezdő és végpontot is) kiszámított függvényértékeket táblázatos formában. Azokban a pontokban, ahol f(x) nincs értelmezve, a program küldjön hibaüzenetet!
Gépészmérnökin vagyok, szóval nem erősségem a programozás és még csak hasonlót se láttam gyakorlaton. Valaki tudna segíteni, vagy legalább valami alapot adni amiből kiindulhatok?
Bekéred a három értéket
Kiszámolod a távolságot két pont között
Csinálsz egy forciklust ami valahogy így néz ki:
For(i=min;i<=Max; i=i+köz)
Kiszámolod minden i-re a fv-nyt(math.h a barátod)
Majd kiírod az értékeket, szépítgeted a táblázatot
Távolság: max - min vagy abs(min - max)
Táblázatból meg valami egyszerűt írsz ki:
x | f(x)
---------
-5 | 1
-4 | 9
-3 | 17
@3
Nem kéne még osztani az osztásközök számával?
http://pastebin##com/38EEpbgQ
## helyet .-ot írj
A táblázaton egy kicsit csinosíthatsz(ne csússzon el, ha 10nél nagyobb a szám), nekem nem volt kedvem
Ha valamit nem értesz a kódban szólj
A .4f 4 tizedesjegyig írja ki a float számokat
Az if-vel ellenőrzöm, hogy szám-e vagy sem. Lehet van rá valami metódus de egyetemi órák óta nem használtam c-t
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!