Programozni szeretnék tanulni . Tudtok olyan oldalt, ahol tudnám ezt tanulni?
Mi is kérdezhetnénk :-D
"Programozni szeretnék tanulni" >>> melyik program nyelven, mert van pár darabb. (Java, C++, .NET ...)
De ha nem tudsz angolul erős hátrányból indulsz neki.
Mert a programozásban használt kifejezések, függvények is angol szavak, amik alap ismerete is már sokat segít annak megértésében.
Illetve ha tanulni szeretnéd, 99% -ban csak angol nyelven fogsz anyagot kapni.
Így a nyelv ismerete hiányában nem fogsz messzire jutni.
Ha meg tudnád a nyelvet, beírnád a keresőbe, annyi oldalt kapnál hogy nem győznéd olvasni.
nincs ilyen oldal,ha pedig komolyabban szeretnél vele foglalkozni akkor különórákat kellene venned
mert hát egyáltalán nem könnyű (tapasztalat)
https://www.youtube.com/user/thenewboston
Nagyon sok programozási nyelvből készített tutorialokat eddig, ajánlom őt mert én is tőle tanultam kezdetben
[link] (ez meg az oldala :D)
[link] ---> webfejlesztéshez tökéletes ez is
Esetleg még itt van ez is:
Ha programozást szeretne tanulni, sosem ajánlatos csak egy nyelven tudni. Ez olyan mintha tudnád a CSS-t, de a HTML-t és a többit már nem. Nem csak arra a nyelvre fog szorulni az életben, amit megtanult, a programozási nyelvek folyamatosan fejlődnek/újabbak jelennek meg.
Inkább az a fontos, hogy kezdőnyelvet válasszon magának, aztán utána jöhet a többi. Én a webprogramozást ajánlom (speciel előbb kezdtem azt tanulni, mint a C++-t, Javát, egyebek, de könnyebb is volt számomra valahogy :D
És sokkal több motivációm is volt ezen a téren. Míg egy szoftvert csak letöltés/telepítés (utóbbit kivéve ha portable) után próbálhatja ki a felhasználó, a "művedet" webprogramozásnál azonnal láthatja. És azért valljuk be, egy komplex felépítésű de jól működő szoftvert jóval nehezebb összehozni mint ugyanezt weblapnál. Dehát kinek mi, relatív :D
És igen, az angol nyelv is jelentős előny és hiánya pedig jelentős hátrány.
Futtasd végig magadban ezt a "programot"
1. Tudsz angolul? Ha igen, menj a 3-as pontra.
2. Tanulj meg angolul, mert anélkül NEM fog menni a programozás
3. Tudsz keresni Google-ön leírásokat és hasonlókat? Ha igen, ugorj az 5. pontra
4. Tanuld meg használni a Google-t, főként angolul, mert számtalan dolgot megtalálhatsz, ami segít a tanulásban
5. Eldöntötted, milyen programnyelvet akarsz tanulni? Ha igen, menj a 7. pontra
6. Válassz programnyelvet. Kezdőknek a Python, Pascal javasolt, komolyabb munkára C, C++ és Java
7. Tölts le egy fejlesztőkörnyezetet a választott programnyelvhez
8. Keress pár tutorialt, vagy vegyél pár könyvet
9. Tanulj, írj próbaprogramokat, gyakorolj
Ha mondasz egy konkrét programnyelvet, akkor tudok ajánlani tutorial oldalakat.
10 évesen ne is gondolkodj játékban.
Egy cod, bf, nfs, hallo, hitman, spiderman vagy mi tudom is én milyen játék lefejlesztése legalább 1 de általában 2-3 év akár több 100 embernek. Ha minden területen profi vagy és mindent elsőre megoldasz azt is szorozd be csak 300*8*100-al... és megkapod hogy kb mennyi idő egy ilyen játékot lefejleszteni.
Egyszerű kis flash játékok , nem túl jó grafikával megcsinálhatók 1 hónap alatt sőt előbb is, de ehhez is érteni kell:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!