C# nyelven, hogyan tudom megoldani, hogy az int típusú váltózóhoz csak számot tudjak beírni?
A következő kódsorok megnézik, regular expression (regex) segítségével, hogy csak számot tartalmaz-e, és ha csak is azt (semmi szóköz, stb...) akkor "igaz" logikai értéket ad vissza. Ellenkező esetben hamisat.
Nézz jobban utána a regexnek, azt ajánlom. Sok hasznos dolgot tud :D
Amúgy soha nem programoztam C#-ben, neten kerestem egy regular expressiont és hosszas keresés után ezt a kódot :D De működik.
Itt például "hamis" a visszatérési érték (itt teszteltem).
Ha meg ügyebár a regexnél C#-ban nem működik az integer, akkor:
Csinálsz egy új változót, amibe beleteszed a stringgé átalakított számot. Ha számról van szó, ez így nézne ki: string szam = "32139" például :D
És azt ellenőrizteted, hogy tényleg csak számokat tartalmaz-e, regexszel.
Eddig minden elhangzott megoldás rossz.
Azt már nem kell megoldanod, hogy int-be csak számot tudj írni, mert a C# egy erősen típusos nyelv, ezt garantálja.
Ami neked kell, hogy egy string-ről eldöntsd, hogy érvényes számot tartalmaz-e, erre pedig az int.TryParse függvény használhatő például.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!