Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » C# nyelven, hogyan tudom...

C# nyelven, hogyan tudom megoldani, hogy az int típusú váltózóhoz csak számot tudjak beírni?

Figyelt kérdés
Van-e rá valamilyen parancs, hogy ha felveszek egy int típusú változót, akkor arra ne tudjon például egy szót(stringet) beírni, hanem ténylegesen csak számokat tudjon. Így akarom hibátlanná tenni a programot, hogy a felhasználó ne tudja kiakasztani.

2016. okt. 6. 10:52
 1/6 anonim ***** válasza:

[link]

A következő kódsorok megnézik, regular expression (regex) segítségével, hogy csak számot tartalmaz-e, és ha csak is azt (semmi szóköz, stb...) akkor "igaz" logikai értéket ad vissza. Ellenkező esetben hamisat.

Nézz jobban utána a regexnek, azt ajánlom. Sok hasznos dolgot tud :D

2016. okt. 6. 11:35
 2/6 anonim ***** válasza:

Amúgy soha nem programoztam C#-ben, neten kerestem egy regular expressiont és hosszas keresés után ezt a kódot :D De működik.

[link]

Itt például "hamis" a visszatérési érték (itt teszteltem).

2016. okt. 6. 11:37
 3/6 anonim ***** válasza:

Ha meg ügyebár a regexnél C#-ban nem működik az integer, akkor:

[link]

Csinálsz egy új változót, amibe beleteszed a stringgé átalakított számot. Ha számról van szó, ez így nézne ki: string szam = "32139" például :D

És azt ellenőrizteted, hogy tényleg csak számokat tartalmaz-e, regexszel.

2016. okt. 6. 11:47
 4/6 anonim ***** válasza:
Mármint, ügyebár ToString(); függvénnyel alakítod szöveg típusúvá :D de nézd meg a kódot, jobban megérted.
2016. okt. 6. 11:48
 5/6 anonim ***** válasza:

Eddig minden elhangzott megoldás rossz.

Azt már nem kell megoldanod, hogy int-be csak számot tudj írni, mert a C# egy erősen típusos nyelv, ezt garantálja.

Ami neked kell, hogy egy string-ről eldöntsd, hogy érvényes számot tartalmaz-e, erre pedig az int.TryParse függvény használhatő például.

2016. okt. 6. 18:00
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm, a válaszokat, a TryParse-el megtudtam csinálni.
2016. okt. 6. 18:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!