Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Milyen nyelvet válasszak,...

Milyen nyelvet válasszak, illetve érettségi?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Programozást szeretnék tanulni, főleg mert ezzel szeretnék foglalkozni később. Melyik nyelvet érdemes választani? Én c++, illetve Python-ban gondolkodom.

A másik kérdés, hogy 6 hónap alatt mennyi munkát kell belefektetni abba, hogy emelt szinten tudjak informatikából érettségizni? Jelenleg középszinten akarok, de nem lenne rossz, ha legalább 1 tantárgyból emeltet csinálok.

Egy utolsó kérdés, hogy kéne el kezdeni? Magamtól vagy egy tanár segítségével?

2016. szept. 23. 07:45
 1/5 anonim ***** válasza:
Elsőre a C++ elég nagy falat lenne, inkább a Pythont javaslom. Utána Java vagy C#, ezekkel már könnyen el is lehet helyezkedni. Mindezek után már nem lesz olyan nehéz a C++, mert hasonló a szintaktikája, csak alacsonyabb szintű.
2016. szept. 23. 08:11
 2/5 SimkoL ***** válasza:

Érettségire a C#, Free-Pascal és a Python a legmegfelelőbb. Ha humán beállítottságú vagy akkor a Pascal a könnyebben tanulható - hosszabb, 'beszédesebb' függvénynevek, érzéketlen a kis és nagybetűre, behúzásokra - Ha inkább a reál felé húzol akkor a Python, igaz nagyobb odafigyelést igényel. A C# se ilyen, se olyan. Szintaktikájában C, de a függvények nevei terjengősek.

Ha a továbbiakban a programozás mellett maradsz akkor mérlegelni kell.

A Pascal csak akkor jó, ha utána Delphi-t tanulsz - ritkán keresnek Delphi fejlesztőt, de azokat igen-igen megfizetik.

Magában a Python semmit sem ér, mellé még kell más nyelv is, én általában C, C++-t látok.

A C# talán a három közül az amiből szinte minden irányba el lehet indulni.

'...hogy kéne el kezdeni?' Szánjál rá egy kis időt, nézz bele a nyelvekbe, picivel mélyebben mint a 'Helló világ!' és döntsd el melyiket érted meg elsőre magadtól. Ha megvan a kiválasztott kezdj bele magadtól, két hét, egy hónap után kiderül kell-e a tanár segítsége. Óva intelek a 'Pistike féle' videós tutoriáloktól, olyanokat keress amiknek nagy a nézettsége és esetleg hírneve is van.

Ha megakadsz itt is kérdezhetsz, bár van itt jó pár ember akiktől nem fogsz értelmes választ kapni.

Egyszerű kérdésekre tényleg ott van a Google, de valóban van olyan ami magyarázatot igényel egy kezdő számára.

2016. szept. 23. 09:19
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm neked 2es:)
2016. szept. 23. 11:48
 4/5 SimkoL ***** válasza:

Van nevem is :)

Tudod három gyereket neveltem fel, ebből kettő az informatika területén tanul(t), a középső közgáz irányon. A nagy fiam leginkább a Pascal-t értette meg, holott rendszer informatikusként nem egy nyerő nyelv, a kicsi simán átállt Pascal-ról Java-ra. Nem vagyunk egyformák, erőltetni nem szabad. Én minden nyelv felé érdeklődöm, most újra elővettem az Eiffel-t - nincs értelme, de érdekel - Mindegy bármelyik nyelvet választod, csak szeresd, értsd meg, öröm legyen benne a munka.

2016. szept. 23. 12:08
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm SimkoL! :)
2016. szept. 23. 13:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!