Milyen fakultációt válasszak, ha?
A legtöbb középiskolában kötelező a két fakultáció, csak különleges indokkal engedik, hogy kevesebbet (pl. előrehozott érettségi) vagy többet válassz.
És érettségi után hova tovább? Vannak már elképzeléseid? Érdemes azt is átgondolni, hisz az alapján célszerű választani.
Nálunk meg mindenki egyet vett fel, mert nem fért bele több az órarendünkbe (ketten akartak kettőt felvenni, de szóltak nekik, hogy nemkéne). Én informatikát vettem fel, mert szerettem volna előrehozottan lerakni egy tárgyat, hogy a rendes érettségire ne kelljen annyit tanulni.
Olyat vegyél fel, ami tényleg érdekel és szívesen tanulnád erősebben. Én mindenképp valami 5. tárgyat vennék fel (nem matek, irodalom, töri). Nyelvből emelteztem, de nem kellett faktot felvennem, mert alapból emelt óraszámban tanultam.
A biológia jó, én a helyedben azt választanám. De tényleg csak akkor, ha "élvezed" a tanulását.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!