Nemrég bekerültem egy informatikai céghez, ahol szoftvereket kell fejleszteni C#-n. Korábban már találkoztam ezzel a nyelvvel, de még csak kezdő szinten ismerem, és emiatt tanulnom is kell itt a munkahelyen. Azonban, nem tudom miért, pár percig kódolok, de aztán elkezdek álmosodni és unatkozni. Próbálom magam kényszeríteni, hogy akkor legalább oldogassak C# példákat, de egy idő után beáll a fejem. Otthon és az egyetemen ilyen nem szokott előfordulni velem, azokon a helyeken lelkes vagyok, de itt a munkahelyen nem.
Az lenne a kérdésem, hogy ezt mi okozhatja, és hogy lehetne orvosolni? Esetleg munkahelyi stressz okozza, vagy ilyesmi?
Amikor otthon csinálod, akkor azért csinálod, mert érdekel. Munkahelyen kényszerből, és az agyad védekezik. Tök ugyanaz, mint amikor vizsgára tanultál, de az eszed mindig máshol járt, és nem volt hajlandó bevenni az anyagot.
1. Önfegyelem
2. Több alvás
3. Néha tarts egy kávészünetet
2016. szept. 22. 10:19
2/6 anonim válasza:
Válts munkahelyet, egy nem motiváló környezetben úgyis csak kivérzel, rosszabb esetben megkeseredsz.
2016. szept. 22. 10:45
3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm, megpróbálom valamennyi tanácsotokat megfogadni. (Bár a munkahely váltás kicsit rizikós, de ez is megfontolandó, mert valóban nem a legéletképessebb hangulat van itt, sajnos:( )
2016. szept. 22. 11:03
4/6 anonim válasza:
"a munkahely váltás kicsit rizikós, de ez is megfontolandó, mert valóban nem a legéletképessebb hangulat van itt, sajnos:( " - Meg is válaszoltad a saját kérdésed :)
2016. szept. 22. 13:09
5/6 anonim válasza:
Az a helyzet, hogy más helyen is lenne ilyen. Én független fejlesztőként dolgozok, a saját játékomon a saját elképzeléseim szerint - ugye ennél azért fejlesztőként csak kevés királyabb dolog van. Ennek ellenére az utóbbi jó két hónapban rühellem az egészet, olyan feladatok vannak már csak többnyire amikben semmi örömömet nem lelem(pl menük, hálózatkezelési problémák, kinek van kedve ilyesmivel szopni??) Ha nem lenne muszáj(anyagilag) befejeznem akkor szerintem ki is hajítanám az egészet.
2016. szept. 22. 16:30
6/6 anonim válasza:
Hidd el NEM rosszból mondom de azonnal válts munkahelyet. Ahol ennyire nem tudsz élvezetet találni abban ami a rád bízott feladat ne csináld. Jó a pénz nyilván, de az élet meg rövid. Egy percet se vesztegess el. Talán sokkal boldogabb lennél egy más szakmában. Ma már nem ciki szakmát váltani, okosok szerint 5 évente szakmát váltanak a most munkába álló fiatalok és ez nem az ő hibájuk. Hajrá! És élvezd az életet még akkor is ha félsz tőle, de sose csináld amit nem érzel jónak egy picit se.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!