. Bat fájlban milyen paranccsal tudok futtatni zenét vagy egy programot?
Definitely :)
Arra menj, amerre neked jobban fekszik. Bár kezdő fejjel tényleg nem igazán kínaibb egy OO, mint az imperatív/procedurális programozás, bármelyikkel el lehet lenni, és bizony jó móka (ebben biztosan mind egyetértünk).
Hogy kicsit még fújjam a magamét, ha beleklikkelsz a #9-es válasznál látható linkbe, hozzá is tudsz fogni.
Kellemes időtöltést kívánok!
Ha társítva van alkalmazáshoz a fájl, akkor az esetek többségében elég a fájl útvonalát megadni, és a Windows automatikusan megkeresi az alapértelmezett programot, majd megnyitja vele.
Pl.:
@echo off
C:\Zenéim\Brekeke.mp3
Ez automatikusan azzal a programmal fogja megnyitni az adott MP3 fájlt, amihez társítva van. Ha nincs ilyen program, a "Társítás" ablak fog előjönni.
Sorry, hogy nem említettem korábban, de már vagy 10 éve nem piszkáltam batchet és akkor sem foglalkoztam vele komolyabban, mert a mindennapi munkához sokkal inkább nem kell, mint amennyire igen.
Köszönöm ismét a segítséget! :)
A msgbox megoldódott :D
Viszont lenne egy olyan kérdésem, hogy miközben zajlik egy folyamat (pl.: dir/s) és azt akarom, hogy közben nyisson meg scripteket azt, hogy érjem el? Mert jelenleg egymás után csinálja...
Pl. a start paranccsal tudsz több szálon futtatni parancsokat.
Részletesebb infóért írd be ezt: start /?
Külön ablakban nyitja. Biztosan van jobb (külön ablak nélküli megoldás is), de az most nem jut eszembe; én bash-t használok, a cmd.exe-t kerülöm, ha lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!