Hogyan kezdjek el programozni (többi lent)?
Sziasztok?
Ez most lehet hosszú lesz, előre is bocsánat!
Nem régen kezdtem el C nyelven programozni, mert egyetemeken is ezzel kezdenek, és ebből szerintem sokat lehet fejlődni, más nyelvekre áttérni, bár sokan a Pythont ajánlják, remélem jól döntöttem a c-vel. Most leszek 11.-es, tehát gomnáziumban 3.-os. Matematika tagon vagyok, amiben elég jó is vagyok (bár a neheze majd csak most fog jönni).
Az alábbi dokumentumból tanulgatok:
Eddig még csak a fejlesztőkörnyezetnél tartok, azt olvastam át, bár nem azt használom, hanem a Code::Blocks nevűt.
Sokat olvasgattam a témában az interneten, valamint itt is, de a legfőbb problémám a feladatok begyakorlása. A linkelt jegyzetben vannak gyakorlófeladatok, de azokhoz nincs megoldás. Próbálkozom megoldani őket, de ameddig nincs támasz, vagyis valamiféle segítség a feladatok elvégzéséhez, addig elég nehéz ez. Ezzel most nem azt akarom mondani, hogy nincs kedvem gondolkozni, nehogy félreértetek!
Tehát a kérdésem, tudnátok ajánlani olyan weboldalakat vagy könyveket esetleg, ami tudna segíteni eme problémámmal kapcsolatban?
Egy kis off az alap kérdéssel kapcsolatban: azért ez a kérdés, mert szerintem még csak most kezdtem el az egészet, és ez számomra a kezdés.
Előre is köszönöm a válaszaitokat!
Köszi, ment a zöld ujj.
Viszont ha jól látom, a tanítani kívánt nyelvek között nincs benne a C, emellett pedig amolyan kiegészítőnek látom.
Jobban szeretem gépen beírkálni az algoritmusokat, így is rengeteget tanulva. Tehát valamilyen dokumentumnak vagy könyvnek jobban örülnék.
Az angol tudásom egyébként elég jó, tehát a kódokat és a többit elég jól megértem. Viszont olyan szinten, hogy programozni nem anyanyelven tanuljak meg, elég nehéz. Tudom, több az angol anyag, de a tudás gericét, a legfontosabb magyarázatokat nem szeretném más nyelven kibogozni.
Szia!
A jegyzet amit linkeltel eleg jonak tunik, szerintem maradj ennel, es ha kerdesed van akkor irany a prog.hu, vagy ha van valami programozo ismerosod akkor o.
Nekem a c az 5. nyelv amit tanulok, en angolul szoktam tanulni, remelem neked is hasznosak ezek az oldalak:
Ez ugy mukodik, hogy alapbol neked be kell gepelni egy c programot, majd utana sorrol sorra elmagyarazza, hogy mit is csinal a program. Nekem bejon.
Es van meg ez:
Ezt is kedvelem. Ebben sincsenek feladatok, csak megoldasok, amiket buheralhatsz. Szerintem probald ugy, hogy a learn-c.org-on ismerkedsz, az egyetemi jegyzetbol meg kinezed a magyarazatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!