Hogyan kezdjek programozni? (már belezavarodtam)
Amit itt GYÍK-on ajánlanak: Python
De piacképesebb a: Java, C#, C, C++, PHP
Mindtől találsz leírást a Wikipédián.
azt kell eldöntened hogy mire szeretnél programozni. desktopra v webre. Egyik a másik nem zárja ki egymást persze, de kezdésnek ezt lenne jó tudni.
Ha web akkor: html, majd css, majd javascript, majd php stbstb
Ha meg nem webre akkor kezdj vmi eljárás orientált nyelvel mint pl a c v talán a python is az.
Azért szoktuk a Python-t ajánlani, mert ha valakinek azt mondom, hogy kezdjen C-vel, akkor jó eséllyel két nap múlva már hagyja is a fenébe az egészet és megcseszhetem a C piacképességét.
A Python egy nagyon kezdőbarát nyelv, mellette népszerű is és rengeteg leírás/tutorial/lib van hozzá.
G.
Úgy mondom, hogy "van", nem úgy, hogy "a másikaknál nincs". Pont hogy azért írom le, hogy lássa a júzer, hogy a Python nem használhatatlan nyelv, mert van támogatása.
Persze, egy C++ vagy Java programozó keresettebb az álláspiacon, de a kérdező jobb eséllyel jut át az első két héten (hogy aztán majd valamikor kikerülhessen az álláspiacra), ha egy kezdőbarát nyelvet használ. Később más nyelveket sokkal könnyebben fog használni. Ha egyáltalán szüksége lesz rá.
Szerintem.
G.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!