Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Web bot pythonban?

Web bot pythonban?

Figyelt kérdés

Egy botot szeretnék készíteni ami meg nyit egy weboldalt és kimásol egy szöveget onnan.

Keresgéltem az interneten de nem találtam semmi olyan parancsot amivel másolni lehetne.

Van ilyen parancs?

Ha nincs akkor mégis, hogy lehetne ezt megcsinálni?

#bot #Python #web bot
2016. júl. 19. 19:31
1 2
 1/14 anonim válasza:
ha beolvastad a weboldalt, akkor megvan a forrása, ott sima in stringgel, vagy regexppel kiszedheted a téged érdeklő részt.
2016. júl. 19. 19:32
 2/14 A kérdező kommentje:
És hogy olvassam be?
2016. júl. 19. 20:12
 3/14 anonim válasza:
Várj. Tudsz programozni?
2016. júl. 19. 20:24
 4/14 A kérdező kommentje:
Nem rég kezdtem el, és fogalmam sincs, hogy hogy lehet beolvasni egy weboldalt.
2016. júl. 19. 20:47
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

1. Az adott URL-en levő erőforrást be kell olvasni egy változóba.

Err való az urllib ( [link] illetve [link] ) és a PycURL ( [link] ).

2. A változó tartalmát meg fel kell dolgozni.

Ehhez használhatsz reguláris kifejezéseket ( [link] illetve [link] ), vagy kifejezetten HTML feldolgozására használatos parsereket, mint például a Beautiful Soup ( [link] ), az lxml ( [link] ), stb...

2016. júl. 19. 21:18
 6/14 anonim ***** válasza:

Hát eléggé meredeken akarod kezdeni, de először azt kéne tisztázni, hogy kettes vagy hármas verziót használsz, mert pont ez a rész különbözik bennük.

Azért ez még nem webbot, ez csak egy letöltő. :-)

2016. júl. 20. 09:43
 7/14 anonim ***** válasza:

Ha kezdo vagy, akkor az xml parsereket szerintem hanyagold.

"Azért ez még nem webbot, ez csak egy letöltő. :-)"

A hatar elegge bizonytalan... szerintem egy script, ha bejar egy weblapot, linkeket kovet, akkor az mar bot-nak minosul. Persze nem ad kuld semmit se post/get-tel az weboldalnak. Majd este megoszok egy-ket ilyen crawlert (egy biztosan van, de, amit ncore-ra irtam, az lehet, hogy perl).

2016. júl. 20. 10:35
 8/14 A kérdező kommentje:
Python 3.4.3-am van.
2016. júl. 20. 12:41
 9/14 anonim ***** válasza:
Akkor a #5 válasz csak részben működik neked, mert más modulokat kell használni, de mire eljutsz odáig, hogy ezt hasznosítani tudd, addigra megtalálod erre is a választ. Egy kis guglizás szerintem többet ér és gyorsabb is, mint itt várni a válaszokat.
2016. júl. 20. 13:40
 10/14 anonim ***** válasza:
#7 oszd, érdekelne (főleg az ncore-os, mit művelsz egy torrent oldalon ilyennel)
2016. júl. 20. 23:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!