Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » C programozási nyelvet melyik...

C programozási nyelvet melyik fejlesztői környezetben kezdjem el tanulni?

Figyelt kérdés

Szeptemberben kezdem az egyetemet (remélhetőleg), mérnök informatikát irtam be első helyre.

Soha életemben még nem programoztam. Alapjába véve nem állok rosszul az informatikával, jártas vagyok benne, tudok 1-2 dolgot.

Ugymond kezelni jol tudom a programokat. Van ECDl diplomám a MC programokbol, illetve photoshopbol is. Tudom nem nagy dolog, de mégis valami kis referencia, hogy ne csak a levegőbe beszéljek. :)

A lényeg, hogy nyáron szeretnék kicsit elmerűlni a programozás művészetében is. Az egyetemen az 1. félévnem C-ben fogunk programozni, a 2.-ban pedig JAVA-ban.

Fontos megjegyeznem, hogy elsősorban a youtubon található magyar tutoriálokbol szeretnék főleg tanulni.

Találltam egy csatornát, ahol a codeblock nevű programot elég részletesen bemutatja egy személy, illetve másik 4,5 órás videoban egy másik személy a Visual Studio 2008-at taglalja.

Irjatok tanácsokat, hogyan kezdjem el. Minden választ szivesen várok. Üdv

2016. jún. 23. 16:05
 1/7 anonim ***** válasza:

Amelyikben neked kényelmes. Próbálj ki pár népszerűt. Én anno notepad++ ban tanultam.

Itt egy jó kis lista: [link]

2016. jún. 23. 16:41
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Az egyetemen el fogják mondani, hogy mit használj, vagy várd meg, vagy kérdezz meg valakit, aki oda jár, hogy mit kérnek.
2016. jún. 23. 16:46
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a CodeBlocks bejött, általában azt használom, de ez tényleg ízlés dolga.
2016. jún. 23. 17:01
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Számomra hasznos volt, hogy azt mondták, először szövegszerkesztőben (Notepad++, Getid, ...) írjunk kódot és gcc-vel parancssorból fordítsunk. Ha már ismered a nyevi elemeket, és bonyolódnak a programok (mondjuk > 200 sor), akkor állj ád IDE-re, ami már sok mindent megcsinál helyetted.
2016. jún. 23. 19:02
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

nekünk anno c/c++ codeblocksban volt, java eclipseben, c# meg visual studioban

más: youtubeos tutorialokat szerintem hanyagold, helyette inkább lesd meg pl a bme prog alap 1 portálját

2016. jún. 23. 19:43
 6/7 anonim ***** válasza:

Code::Blocks is jó kezdésnek, Visual Studiot meg sosem árt, ha tudod használni.

Ezeknél is fontosabb, hogy a youtube-os magyar dolgokat felejtsd el. Esetleg angol, de fektesd a legnagyobb hangsúlyt az írott tananyagra, abból léteznek pontosak is..

2016. jún. 23. 20:39
 7/7 anonim ***** válasza:

azt hiszem erre gondolt az 5-ös, ezt érdemes forgatni:

[link]

2016. jún. 23. 20:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!