Hogy tudom a cookie-kat használni? Segítsen valaki!
Szerintem pedig ez nem valami jó megoldás.
Először is regisztrációkor le kéne tárolni egy MySQL táblába a felhasználónév jelszó párost. Ezután pedig egy session-al ellenőrizni, hogy be van e jelentkezve (a második része chookie-val is megfelelő).
Google->php cookie
Google->php session
Google->php MySQL
Itt találsz ezekről jóval bővebb leírást.
Akkor mielőtt megírsz egy ilyen formot, tanulj még egy kicsit, esetleg az első hozzászólásomba lévő Google javaslatok sokat segíthetnek. Nagyjából így kéne lennie, miután készen van:
Csinálsz egy regisztrációs és egy bejelentkezési lapot, regisztrációnál a MySQL táblába illeszted a megadott jelszót és felhasználónevet (mysql_query()-vel), de ne felejtsd el ellenőrizni előtte (duplán kérd a jelszót, és távolítsd el belőle a script tagokat).
A bejelentkezésnél bekéred a felhasználónevet és jelszavat, majd a MySQL táblában megkeresed, volt e azonos, ha volt, akkor egy session változót (google) állítasz fel, mely jelzi, hogy be van jelentkezve.
HTML-ben megcsinálod a formot, majd PHP-ban ellenőrzöd, hogy a session változó igaz értékű e, ha az, akkor elküldöd a formot, ha nem, akkor tájékoztatod, hogy regisztrálnia kell előtte.
(Google-ba üsd be, amiket írtam korábban, akkor érteni fogod)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!