Hogy kell a %d-t meg %f, stb-t használni?
Koromat/egyebeket ki kéne valahogy írnom, de úgy, hogy %d-t és társait használjam.
Elsőnek így próbáltam, de nem jött össze:
#include<stdio.h>
int main(){
int kor;
kor=921;
printf("loszar kor %d");
anykey();
return 0;
}
Még nagyon nagyon alap szinten meg (vagyis nem megy) a programozás, talán 3 órám volt eddig csak, szóval jól jönne a segítség
printf("loszar kor %d", kor);
Csak ennyi. Megfelelő sorrendben a szöveg mögé odaírod a változókat amiket meghívtál. Ugyanez van az %f-el is (asszem) csak az más típusra van.
Közbe eszembe jutott ~.~
A %f-el a "float" változókat tudod előhívni.
Ja és egy kicsit kijavítottam a kódot:
#include<stdio.h>
main()
{
int kor;
kor=921;
printf("loszar kor %d");
}
Ez C vagy valamelyik másik C nyelv? Csak mert ha C akkor nem értem minek oda az az "anykey();" meg a "return 0;".
Rákért nincs itt szerkesztés...
#include<stdio.h>
main()
{
int kor;
kor=921;
printf("loszar kor %d", kor );
}
19:40
Tanuljuk meg hogy int main, nem tudod miért google első találat [link] Ott van a válasz.
Tanuljuk meg hogy int main() és a program futás végén return 0. Hogy miért azt később elég megérteni.
anykey(); gondolom vár egy billentyűre az akart lenni. Vagyis javítva így:
#include<stdio.h>
int main(){
int kor;
kor=921;
printf("loszar kor %d",kor);
getchar();
return 0;
}
Igen, C akar lenni, és a tanár mondta, hogy a anykey-t meg a return-t hagyjuk benne (mert hogy itt csináljuk a dolgokat:
Első válasz már segített, kösz.
Azért mégsem megy minden pontosan.
%f valamiért 0.000000000000 sok nullát ír ki, ha kicserélem %d-re akkor minden jó, szóval gondolom ezt másképp kell használni. Valaki tudja esetleg hogyan?
Amúgy az a honlap amit linkeltem ezt írja:
warning:double format, different type arg (arg 2)
És ezt pont a %.nf sorába írta
"Igen, C akar lenni, és a tanár mondta, hogy a anykey-t meg a return-t hagyjuk benne (mert hogy itt csináljuk a dolgokat:
Értem a return az ok, az előírás c programoknál. Az anykey az nem szabványos, pl nálam hibát ír ki az anykey-re.
Nekem szokatlan az ilyen online fordító, kipróbáltam.
%f akkor kell ha a változó típusa float.
float a=5.0;
printf("%f",a);
%nf olyat nem láttam soha.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!