Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogy kell a %d-t meg %f,...

Hogy kell a %d-t meg %f, stb-t használni?

Figyelt kérdés

Koromat/egyebeket ki kéne valahogy írnom, de úgy, hogy %d-t és társait használjam.

Elsőnek így próbáltam, de nem jött össze:

#include<stdio.h>

int main(){

int kor;

kor=921;

printf("loszar kor %d");

anykey();

return 0;

}

Még nagyon nagyon alap szinten meg (vagyis nem megy) a programozás, talán 3 órám volt eddig csak, szóval jól jönne a segítség

2011. szept. 27. 19:04
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

A %d akkor kell amikor egesz valtozora utaltato vissza, %f meg floatnal(de ezt le is irtam)

Azt nem ertem hogy minek a main ele int. Ugy tudtam hogy a main ele #include-okon kivul nem kerulhet semmi. Mondjuk lehet hogy csak le vagyok maradva mert en egy 20 eves konyvbol tanulok.

Bocsi az ekezetekert, mobilrol irok.

2011. szept. 27. 21:52
 12/14 A kérdező kommentje:

Én se tudom, mivel én meg kezdő vagyok, de ez az online fordítónál alapból ott van, szóval hibásnak biztos nem hibás.

21:38

%nf igazából %.nf akar lenni, ahol n egy tetszőleges szám, tehát pl. %.2f

Ezt valahol láttam már, viszont így nem működik az egész (és ha simán %f-et írok sem, de azért ezt kipróbálom mégegyszer)

2011. szept. 27. 22:34
 13/14 anonim ***** válasza:

21:52

"Azt nem ertem hogy minek a main ele int."

No komment, ez egy alapvető dolog, nem vagy vele tisztába. Kell az int a main elé.

"%nf igazából %.nf akar lenni, ahol n egy tetszőleges szám, tehát pl. %.2f

Ezt valahol láttam már, viszont így nem működik az egész (és ha simán %f-et írok sem, de azért ezt kipróbálom mégegyszer)"

Ja elnéztem bocsi. Olyat láttam már.

Ezen "csemegézz": Ez a c++ reference oldalról van. Itt c++ van, de van közös részhalmaza a két nyelvnek.

/* printf example */

#include <stdio.h>

int main()

{

printf ("Characters: %c %c \n", 'a', 65);

printf ("Decimals: %d %ld\n", 1977, 650000L);

printf ("Preceding with blanks: %10d \n", 1977);

printf ("Preceding with zeros: %010d \n", 1977);

printf ("Some different radixes: %d %x %o %#x %#o \n", 100, 100, 100, 100, 100);

printf ("floats: %4.2f %+.0e %E \n", 3.1416, 3.1416, 3.1416);

printf ("Width trick: %*d \n", 5, 10);

printf ("%s \n", "A string");

return 0;

}

2011. szept. 27. 23:14
 14/14 A kérdező kommentje:
Kösz a válaszokat, sikerült megcsinálni.
2011. szept. 28. 18:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!