Egy macbook air mennyire alkalmas programozáshoz, egyetemen, informatika karon?
Szerintem felesleges a MacBook, kivéve, ha szándékosan csak és kizárólag mac-et szeretnél. Egy 150.000 Ft környékén lévő laptop teljesen jó választás helyette.
Bár nekem volt két olyan tantárgyam is, ahol kevés volt a 8 GB memória és a merevlemez lassúsága is gondot okozott:
- Windows rendszeradminisztráció és Microsoft szerveralkalmazások támogatása: Hyper-V-ben futtattunk egy időben 3 Windows Server 2012 R2-t és két Windows 8.1 klienst.
- Mentési és archiváló rendszerek: Az IBM Tivoli Storage Managernek kellett legalább 12 GB memória, és persze ez is virtualizálva futott két másik gép mellett.
Ha csak a törzsanyagba tartozó tantárgyak teljesíthetőségét nézzük, elég lesz egy 8 giga RAM-mal felszerelt Air is. Ugyanakkor ha választható tárgyak keretében MS technológiák felé orientálódnál, akkor ez nem lenne célszerű (BootCamp/virtualizált Windows mellé 256 GB háttértár is kéne), J2EE esetén pedig türelemre lenne szükséged, mert elég CPU igényes tud lenni a SW stack.
Persze ha megengedheted a pro-t, inkább azt vedd, nagyobb alapórajel komplexebb projektek esetén meghálálja magát.
Az, hogy Macintosh-t vesztek egyedül csak az Apple-nek éri meg (ahogyan azt Steve Jobs kitalálta), senki másnak!
Akinek van egy kis esze, az nem vesz Apple terméket, mert tisztában van vele, hogy Intel alkatrészekből épülnek fel (már régen nem PowerPC!), nincs bennük semmi különös, azonkívül, hogy "letisztult a formatervezése, gyönyörű a kialakítása, minőségi anyagokból készül és fényre aktivizálódik a billentyűzet-világítás az almával egyetemben"... ...röhejes! :-)
Egy Macintosh árán veszel egy atomerőmű PC-t, ami mellesleg már alkalmas az új marhaságra is, ami terjed: a "Virtual Reality"-re!
Éppen most olvastam, hogy az 1 millió 900 ezer forintos MacPro sem alkalmas a VR-ra, és hogy mennyire mérgelődnek is a Mac-rajongók...
Tehát Macintosh-t csak az vesz, aki vagy nem ért a számítógépekhez, vagy fontossabb számára a látszat, mint a tartalom, esetleg annyi pénze van, hogy nem tudja hol tisztára mosni... :-)
"Egy Macintosh árán veszel egy atomerőmű PC-t, ami mellesleg már alkalmas az új marhaságra is, ami terjed: a "Virtual Reality"-re! "
Azt azert megnezem, hogy viszed az atomeromu PCd elodasra. Az apple gepeknek egy csomo elonye van pl. mindenfele szarakodas nelkul UNIX rendszer mukodik rajutuk. Rendesen, megbizhatoan mukodik. Nade mindegy is, mar most tul sok idomet vesztegettem egy trollra.
Igaz Mondó Reloaded: szerintem értelmesebb lenne, hogyha a sok fröcsögés helyett csak azt írnád, hogy "Az Apple termékek ár-érték aránya nem valami jó, inkább az almát fizeted meg, szóval tessék az árban más laptop: "
És adsz linket valami általad jobbnak ítélt laptophoz. Tehát ahogyan #3 is tette.
Kérdező: Én durván 180k-ból vettem az én laptopomat (sajnos nem Mo.-n, és a pontos árfolyamot nem tudom), az Acer Aspire E5 családhoz tartozik, van benne egy i7 2.4 GHz-en, dedikált videokártya, 1 TB hely (5400 rpm) és 4 GB RAM. Ebből kiindulva, egy MacBook áráért nagyon, nagyon erős gépet lehet venni. Ha jól láttam, 450k alatt nem veszel Apple gépet.
Épp egy pár percig böngésztem árukeresőn, nem tudom, az anyaországban mi számít megbízhatónak, de találtam az illető 450k-s ár alatt a MacBooknál jobb laptopokat. Nyilván, ezek nem Mac OS X-el vanak szerelve, de hogyha mindenképpen Unix-alapú rendeszt akarsz, lehet rájuk telepíteni. A másik gond az üzemidő, legjobb tudásom szerint az Apple erre nagyon nagy hangsúlyt fektet. Feltételezem mondjuk, hogy bizonyos plusz összegért az alábbi gépekbe is hajlandó a bolt neked erősebb akkut tenni, és még mindig az Apple ára alatt vagy. Személy szerint, úgy gondolom, a linkelt három laptop közül az elsőt választanám, amiben sok a tárhely, és nagyon gyors (ha jól értelmeztem a leírást, 256 GB SSD és 1000 GB HDD az, amit kapsz), de ez nyilván a te döntésed, én csak egy kis körvonalat akarok adni a vásárlásnak:
Nekem egy Macbook 2016 van kinézve egy ideje, de közben elkezdtem érdeklődni komolyabban a pti iránt. Viszont a Macbookot nem akarnám elengedni :/
Passzív hűtéses gép nem hiszem, hogy megfelelő lenne egy ilyen szakra.
Legfeljebb azt csinálhatnám, hogy tanulásra külön veszek egy wines gépet, de akkor meg már minek egy Macbook, ha úgyis többet használom a másikat :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!