Van még létjogosultsága a gépi kódu programozásnak?
Mivel végül minden megírt kód gépi kódra fordul nyilván van.
De akkor már assemblyvel kevésbé szívatod meg magad.
Én nagyon sokat programoztam Assembly-ben. Minél többet megtudtam róla, annál jobban érdekelt.
...és ez a lényeg, ha érdekel valami, azzal kell foglalkozni, bár ezt a mai világban sokan figyelmen kívül hagyják.
Hogy őszinte legyek az Assembly sokkal-sokkal jobban lenyűgözött a maga "egyszerűségével", mint pl a Java az agyonbonyolított mindenrehasználhatóságával... :-) (pl. a Java az ember számára jól érthető, több ezer és kilométer hosszú eljárás-elnevezési konvenciójával szemben az Assembly-ben van egy utasítás (mnemonik) lista, amit kreatívan pakolgathatsz.)
Bármit meg lehet vele csinálni, és ahogy az előttem szólók is írták, általa mégjobban megismerheted hogyan működik a számítógép, és azon is elcsodálkozgatsz, hogy manapság miért is van szükség atomerőmű-számítógépekre, hogy alapvető dolgokat megcsinálhass vele... :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!