Szerver-client nem működik?
Sziasztok,
Létrehoztam egy szervert javával, amit futtattam a laptopomon, egy klienst pedig androidon, amit futtattam a telefonomon, az a probléma, hogy nincs kommunikáció a telefonom és a laptop között.
Szerver:
public static void main(String argv[]) throws Exception
{
robot = new Robot();
System.setProperty("file.encoding", "UTF-8");
String clientSentence;
String capitalizedSentence;
int port = 6789;
ServerSocket welcomeSocket = new ServerSocket(port);
while(true)
{
Socket connectionSocket = welcomeSocket.accept();
System.out.println(connectionSocket.toString());
BufferedReader inFromClient =
new BufferedReader(new InputStreamReader(connectionSocket.getInputStream()));
DataOutputStream outToClient = new DataOutputStream(connectionSocket.getOutputStream());
clientSentence = inFromClient.readLine();
System.out.println(clientSentence);
}
}
Kliens / a fontosabb része:
public class MainActivity extends AppCompatActivity {
@Override
protected void onCreate(Bundle savedInstanceState) {
super.onCreate(savedInstanceState);
setContentView(R.layout.activity_main);
}
public void buttonOnClickHandler (View v) {
mozgas(1);
}
public void mozgas(int value) {
String ip = "192.168.2.200";
try {
String sentence;
Socket clientSocket = new Socket(ip, 6789);
DataOutputStream outToServer = new DataOutputStream(clientSocket.getOutputStream());
BufferedReader inFromServer = new BufferedReader(new InputStreamReader(clientSocket.getInputStream()));
sentence = value + "";
outToServer.writeBytes(sentence);
//String modif = inFromServer.readLine();
clientSocket.close();
} catch (Exception ex) {}
}
}
..............
Az xml-be természetesen beírtam a
<uses-permission android:name="android.permission.INTERNET"/> -sort, a számítógépem ip címe 192.168.2.200.
....
Sajnos a szerver nem érzékeli, hogy csatlakozna rá bárki. Hasonló kliens programot írtam javával is, amit ha futtattam egy másik laptopon, az gond nélkül működött.
Azaz: kb éppen az a kliens-szerver kommunikáció működik laptop-laptop között /azaz két különböző laptopon futtatva, de nem működik laptop-telefon között. Mi lehet a probléma? Természetesen azt már ellenőriztem, hogy mindkét eszköz wifin csatlakozik, szóval az nem lehet gond, hogy adatkapcsolattal csatlakozik a telefon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!