Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Python3 script futtatása?

Python3 script futtatása?

Figyelt kérdés

Szóval nem olyan rég elkezdtem szórakozásból programozást "tanulni" magamtól. Ebből ( [link] a tankönyvből tanulok, ami Python 2-re van írva, én viszont a 3-mal kezdtem. Eddig nem volt ezzel probléma, mindig kitaláltam, hogy mit kell máshogy csinálni, és persze az interneten is le vannak írva a különbségek. Most viszont teljesen megakadtam, és nem találok megoldást. Szóval, a probléma: ugye a python 2-ben ha mondjuk az IDLE-ben írok egy scriptet, elmentem a Python scriptek mappába, akkor a terminálablakban hogyha beírom, hogy python "fájlnév.py", akkor automatikusan futtatja a scriptet. A python 3-ban erről azt találtam, hogy ugyan úgy elmentem a scriptet, csak úgy írom be a terminálba, hogy python3 "fájlnév.py". Nekem ez egyáltalán nem működik, invalid syntaxot ír ki.

Kérdés: Hogy futtassak egy scriptet Python3-ban?

2016. jún. 8. 16:29
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Azért jön fel az hibaüzenet, mert hibás a szintaktikája a scriptednek. Valamit elirtál, valami hiányzik, vagy valami rossz helyen van. Ha privátban átküldöd átnézem.
2016. jún. 8. 23:20
 12/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm, nagyon egyszerű script, egy gömb térfogatát számolja ki, majd átnézem, csak azt hittem, hogy a géppel van valami. Mindenesetre köszönöm mindenkinek!
2016. jún. 9. 12:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!