Hogy tudom le ellenőriztetni a regisztrációs mezőket IF-el, hogy ne lehessen üres mezőkkel regisztrálni az oldalamra?
A form-ba van 3 mező. Neved, jelszó, email. Megcsináltam a regisztráló scriptet php-ban, és az a gondom hogy akkor is sikeres a regisztráció, ha nem töltik ki mind a 3 mezőt. Ezt raktam bele: if ( $nev && $jelszo && $email !=NULL )
{ print "Sikeres regisztráció"; } else { print "Sikertelen regisztráció"; }
Mi a baj ezzel? Hogy csináljam hogy csak akkor regisztráljon ha mind a 3 mező ki van töltve?
Bár nem vágom a php-t, de ez minden más programnyelvben is hibás arra, amit szeretnél. Mindegyik után írd be a teljes kifejezést (szerintem):
( $nev != NULL && $jelszo != NULL && $email !=NULL )
nev = "" azaz üres karakterlánc!!!
De ezt a kódodat amúgy nem igazán értem, az adatokat egy formból $_POST["nev"] -el kell átvenni vagy $_GET["nev"]-el.
Nálam így néz ki:
if ($_POST["email"]=="")
{
$error = 1;
echo "<p><span class='style2'>Nem irtál emailt!</span></p>";
}
és igy van egy csomó if-em, különkülön üzenet mindennek, amit szükséges kitölteni és a felhasználó nem töltötte ki.
a végén pedig:
if ($error == 1)
{
a valami amit kiir, hogy nem sikeres a regisztráció
}
else
{
lementem, kiirom, hogy sikerült stb.
}
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!