Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » C# Resource txt fájlból...

C# Resource txt fájlból hogyan lehet sorokat átpakolni stringbe?

Figyelt kérdés

Üdv!

Egy rejtvényfejtő programot készítek és már csak egy lépés van hátra, hogy a rejtvényeket egy TXT fájlból húzza be a program véletlenszerűen.

Első lépésben hozzáadtam egy TXT fájlt a Resource komponensekhez. Minden rejtvény 1 szavas és egy sorban csak egy szó szerepel a fájlban. Pl:

esküvő

szoba

telefon

Magában a kódban eddig ez szerepel erről:

string rejtveny = Resource1.rejtveny; //rejtveny.txt a fájl neve

string sor;

int sorokSzama = 0;

A kérdés, hogy hogyan tudnám kiolvastatni (egyszerre csak egy sort) a txt fájlból egy stringbe áttöltve csak a kiválasztott sort? A betölteni kívánt sor számát véletlenszám generátorral hoznám létre.

Köszönöm segítségeteket előre is!

2016. máj. 30. 14:01
 1/4 A kérdező kommentje:

Közben sikerült megfejteni a "feladványt" :)) Leírom ide azoknak akik esetleg hasonló megoldást keresnek:

string rejtveny2 = Resource1.rejtveny;

int sorokSzama = 0;

List<string> sor = rejtveny2.Split(new[] { Environment.NewLine }, StringSplitOptions.RemoveEmptyEntries).ToList();

Console.WriteLine(sor[0]);

Ez a kód kiírja a txt fájl legelső sorát (0. sor) mint a sor[] tömb 0. elemét.

2016. máj. 30. 14:29
 2/4 anonim ***** válasza:
Egyébként ez nem az, amit te akartál. Te egy sort akartál kiolvasni véletlenszerűen. Ellenben most azt csinálod, hogy kiolvasol MINDENT, majd egy sort kiszedsz belőle.
2016. máj. 30. 16:54
 3/4 A kérdező kommentje:
Igen, lehet a kérdés feltevésnél rosszul fogalmaztam meg magam de a végeredmény az lett amire szükségem volt :)
2016. máj. 30. 19:27
 4/4 anonim válasza:

Köszi, nekem pont ez kellett... :-) (Sosem jöttem volna rá)

Esetleg még azt is meg tudnád mondani, hogy hogyan lehet lekérdezni a sorok számát (Tömb hosszát)?

2017. jan. 30. 00:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!