Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Melyik c++ fordítót ajánlanátok?

Melyik c++ fordítót ajánlanátok?

Figyelt kérdés

A suliban devC-t használtunk,de az állítólag elavult és nincsenek hozzá frissítések, sem support.

Kipróbáltam a netbeans-t az valahogy lassú nálam. Illetve megnéztem a codeblocks-ot is.

Aztán mondták, hogy a QT is jó, vagy az eclipse.

Egyszerű, pici projectek, programok írására, nem túl bonyolult osztályok, öröklődések készítéséhez, melyik fordítót ajánlanátok?

2016. máj. 29. 16:36
 1/8 anonim ***** válasza:
2016. máj. 29. 17:02
 2/8 anonim ***** válasza:

Hajjajj, itt tisztázni kell pár dolgot.

A fordítóprogram (compiler) egy olyan szoftver, amely egy valamilyen magasabb szintű nyelven írt program szövegét gép által értelmezhető futtatható fájlra fordítja le. Fordítóprogramok például a GNU C++ Compiler, Visual C++ Compiler, Clang, stb.

Az IDE (integrált fejlesztőkörnyezet; integrated development environment) pedig egy programcsomag, amely az egy vagy több nyelven történő fejlesztést könnyíti meg. Az IDE többnyire tartalmaz egy szövegszerkesztőt, szintaxiskiemelőt, elemző eszközöket, fordítóprogramot, nyomkövetőt (debugger) stb. Ilyen IDE például a Visual Studio, a Code::Blocks, Dev C++, RAD Studio, NetBeans, Eclipse stb.

Na neked melyik kell? Csak maga a fordítóprogram, vagy egy IDE?

2016. máj. 29. 17:11
 3/8 anonim ***** válasza:

Nézd meg a többit is és azt használd amelyik tetszik. Az Eclipse hasonlít a netbeansre, nem éppen kis programok fejlesztésére tervezték és elég lassú. A Code::Blocks kis méretű, gyors, szerintem bőven elég neked, ha pedig valami komolyabbat akarsz akkor Qt Creator.

Az IDE nem fordító.

Te az IDE-re gondolsz (integrált fejlesztőkörnyezet).

2016. máj. 29. 17:33
 4/8 A kérdező kommentje:

Kedves Második: így van valóban fogalmi zavarom volt. Jó is, hogy elmondtad. Amúgy IDE-re van szükségem.

Te melyiket ajánlanád?

Itt már volt két codeblocks érv.

2016. máj. 29. 17:54
 5/8 anonim ***** válasza:
sudo make install
2016. máj. 29. 17:59
 6/8 anonim ***** válasza:

Szerintem nem árt, ha egyszerű feladatokat Notepad++-ban írsz meg. Abban nincs kódkiegészítés, így kénytelen vagy a dolgok szintaktikáját megtanulni. Ha ebből akarsz megélni, akkor nem árt, ha nem ijedsz meg akkor, ha interjún papíron kell megírni valamit. Mellesleg nem árt, ha kipróbálod, hogyan kell felparaméterezni egy fordítóprogramot.

Szóval szerintem ne használj IDE-t.

2016. máj. 29. 18:01
 7/8 anonim ***** válasza:

Codeblocksot nem ajánlom az utóbbi pár év verziói gyönyörűen be tudják ragasztani a programot úgy, hogy még feladatkezelő/kill9 sem szedi ki...

devC-t használj, ha azt használtok a suliban. Elavult, és régi, de fölöslegesen többön tanulni egyszerre. Azt szokd meg először amit ott elédtettek.

2016. máj. 30. 01:10
 8/8 anonim ***** válasza:
CodeBlocks egyetlen pozitívuma, hogy lightweight, egyébiránt borzalmas IDE. Amíg nem akarsz semmi komolyabbal foglalkozni, tökéletesen megfelel, de idővel ki kell nőni :)
2016. máj. 30. 02:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!