Milyen könyvet ajánlanátok, ha a szoftverfejlesztés elméletéről szeretnék olvasni (nem nyelvhez kötötten)?
A nyelvfüggetlenség a szakirodalom nyelvére avagy a programozás nyelv függetlenségére vonatkozik? :)
Magyar nyelven Ian Sommerville könyve (Szoftverrendszerek fejlesztése) valóban a legátfogóbb, legajánlottabb.
Vigyázat már két kiadása is van Panemnél: 6 kiadás fordítása lett az első magyar kiadás, a 7 kiadáson alapul a második. És ha jól tévedek a 8 vagy 9.kiadásnál jár angol nyelvterületen.
Ez kőkemény elmélet egyetemi szintű tananyagban. Ezt lefordítani a gyakorlat szintjére nagy küzdés. Ha csak annyi a kívánságod, hogy ne programozás nyelv specifikusan tanulj a programtervezésről, de azért könnyen emészthető, olvasható, érthető minőségi magyar könyvből, akkor én ezt ajánlom. Annó imádtam:
Bár C++-osak a példák, de nem C++-specifikus a téma kifejtése.
Ezen kívül rengeteg egyéb idevágó elméleti-gyakorlati téma van (Code Clean, Code Complete, Túlélés programozóknak, Git, Agilis módszertan, Refactoring)
Köszi!
Igen,
"Ha csak annyi a kívánságod, hogy ne programozás nyelv specifikusan tanulj a programtervezésről, de azért könnyen emészthető, olvasható, érthető minőségi magyar könyvből"
ezzel jól leírod, hogy tulajdonképpen mire is gondoltam :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!