A programozóknál miért elengedhetetlen kellék a kávé?
Én programozó és hiperaktív vagyok :D 2-5 óra alvással elvagyok, nem kávézok :D
Egyik ismerősöm mondta, hogy a programozó definíciója, hogy kávéból csinál kódot :D
Am meg sokan kávéznak, csak talán az irodai munkásoknál jobban feltűnik, mert nem az van, hogy leül megissza a kávét gyorsan és dolgozik, hanem van aki egész nap iszogatja a kávéját...
Ezen felül sokszor kell éjszakázni, de ez nem csak a programozóknál van.
23F
Háttérképem szerintem magyarázatot add a kérdésedre. :-)
Nem elengedhetetlen a kávé a programozóknál.
Bizonyos emberek isznak kávét, bizonyos emberek nem.
A világon semmi köze a szakmához.
Most attól függ, hogy a kávét teoretikusan, vagy szó szerint értjük.
Szó szerint a koffeintartalma miatt. A programozás az egyik legfárasztóbb munka amit végez az emberi agy. A mérnököknél - legalábbis az ő elmondásuk szerint, nem én találtam ki -, vannak gyakori, rövid (alig pár másodperc, vagy még annyi se) üresjárati ciklusai az agynak míg programozóként én azt tapasztalom, hogy az agyam nem igazán lehet "menet közben" leállítani, mert akkor elvesztem a fonalat. Ahhoz, hogy ezeket a hosszú etapokat bírja az agy, kell valami. Valaki kávézik, valaki teázik, valaki fut két kört az iroda körül, kolléga meg fekvőtámaszozik :-D
Teoretikusan pedig (az egyébként erősen kávéfüggő) Rényi Alfrédtől származik egy idézet:
„A matematikus olyan gép, amely kávéból tételeket készít.”
Ezt ültették át a programozók is "maguknak", ki pizzával, ki kávéval, ki sörrel. :-)
new coffee = new Coffee();
if(coffee.empty)
{
coffee.refill();
}
else
{
coffee.drink();
}
:D
# 8/8 Időpont tegnap 23:51
Ha ez Java, akkor miért sérted a belső reprezentáció védelmét? :-D isEmpty() inkább...
#9:
Egyrészt szerintem azért, mert nem ivott kávét, másrészt pedig édesmindegy, mert már az első sorban elszállunk fordítási hibával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!