Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Tudtok erre valami jobb...

Tudtok erre valami jobb megoldást?

Figyelt kérdés
Amikor nézek egy tutorial-t utána szeretném felhasználni a kódot amit a videóban látok, ill. e-booknál néha ugyanez, de eddig nem találtam meg a megfelelő megoldást, hogy ne kelljen kézzel kimásolgatni.
2016. máj. 20. 20:00
 1/10 anonim ***** válasza:
Ha nincs link a forrással a videó leírásában vagy akárhol akkor pötyögnöd kell. Vagy alternatív megoldás ha rágúglizol a kódrészletre, lehetőleg úgy, hogy jellegzetes dolog legyen benne, aztán reménykedsz.
2016. máj. 20. 20:09
 2/10 A kérdező kommentje:
Igazából vmi még egy kicsivel jobb minőségű képet készítő programra gondoltam, mint az ABBY Finereader...nincs az az isten, hogy 2016-ban többszáz soros kódokat kézzel gépelgessek amikor 1-2 sor átnézése nehéz kb., hogy bizto nem maradt-e le egy pontosvessző pl. :D
2016. máj. 20. 20:19
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
A jobb megoldás az, hogy részenként begépeled. Megfelelő szerkesztőben azért nem kell minden egyes karaktert beütni. A gépelés közben pedig van időd értelmezni, mit miért írsz és ekkor működik igazán a tutorial. Bemásolással a világon semmit nem tanulsz.
2016. máj. 20. 21:53
 4/10 anonim ***** válasza:
Hát én ezt többek között úgy szoktam csinálni, hogy látok egy kódot. Azt megpróbálom magamban szépen magyarul megfogalmazni lépésről lépésre, hogy mi is történik. Utána IQ-ból rakom össze.
2016. máj. 20. 22:09
 5/10 anonim ***** válasza:

Az ilyen tutorialokban csak pár sor, ami a lényeg a többi a körítés.

Akkor jársz legjobban, ha azt a pár sort kijegyzeteled, és aköré magad írsz kódot, így rögtön használod is az új dolgot.

Ha viszont a több száz sor újdonság neked, akkor vagy rossz tutorialt nézel, vagy érdemes a többi új ismeretet egyenként feldolgotni ugyanúgy.

2016. máj. 21. 07:32
 6/10 A kérdező kommentje:
Mint, mondtam nem szerepel a lehetséges megoldások közt a kézzel írkálás. Mivel, ha gyakorlásnak pl. egy Snake forráskódját kéne átmásolni, hogy azt módosítgatva tanuljak, annak a többszáz soros kódját youtube-ról bepötyögve karakterenként...
2016. máj. 21. 09:46
 7/10 anonim ***** válasza:

Én ezért választok inkább "írott" tutorialokat, nem videókat. Egy cikk ugyanolyan jó lehet, és ott nem kell előre-hátra tekernem sem, ha valamit nem értek. Ha rendszeresek az ilyen problémáid, akkor érdemes áttérni a videókról a cikkekre, leírásokra.

Egy másik alternatíva, hogy írsz a videó készítőjének, hogy küldje át neked a kódot, és reménykedsz.

(Esetleg valami word recognition progit is bevethetsz, de szerintem nem fogsz jobban járni, mintha bevernéd a billentyűzeten.)

2016. máj. 21. 10:09
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Az a baj, hogy kodot modositgatva nem a legjobb tanulni. A kodot irni kellene.
2016. máj. 21. 12:42
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Legjobb, ha elkezded magadtól megírni a Snaket, ha elakadsz, belenézel a videóba, hogy ő hogy csinálta azt a részletet, vagy neadjisten Google-özöl.

Semmi értelme másolgatni.

2016. máj. 21. 16:53
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat
2016. máj. 22. 17:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!