Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Mennyire értettek egyet azzal...

Mennyire értettek egyet azzal az állítással, miszerint pl. a mutatók használata, listák szerkezetének ismerete felesleges? (többi lent)

Figyelt kérdés

Az állítás szerint:

- mutatók csak nehéz dolgok, amiket ki kell hagyni

- nem kell ismerni a láncolt lista szerkezetét (vagyis hogyan lehet megoldani, hogy láncolt lista legyen, miből épül fel a láncolt lista)

- lehet dolgozni set,list, stb szerkezetek nélkül, elég a tömb.

2016. máj. 19. 12:22
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
na, az utolsó mindenképpen bullshit
2016. máj. 19. 12:25
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Ilyeneket általában azok mondanak, akik még nem találkoztak olyak problémával amire az adott eszköz lenne a legmegfelelőbb - a csavarhúzó is kreténségnek tűnik ha csak szögeket kell beverned.
2016. máj. 19. 12:28
 3/12 anonim ***** válasza:
85%
Ezeket azok szokták mondani, akik seggh_lyék a programozáshoz. Igenis, ezekkel képben kell lenni, már ha fejlesztőnek akarod magad hívni.
2016. máj. 19. 12:46
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Tulajdonképpen ennyi erővel nem kell ismerni a függvény/eljárások működését sem, elég minden egy blokkba írni :D

Sajnálom barátom ahhoz, hogy valamire is használható fejlesztő váljon belőled kénytelen leszel megérteni/megtanulni az említett dolgokat...

2016. máj. 19. 12:59
 5/12 anonim ***** válasza:

"mutatók csak nehéz dolgok, amiket ki kell hagyni"

Na ezt így, ebben a formájában kéne bekeretezni, és mutogatni a "mit ne tegyünk" előadásokon.

Kérdező, ha nem tudod, hogy mennyi adatod lesz, akkor hogy tárolod el a cuccot? Ha már valami beépített adatszerkezetben eltároltad, nem vagy rá kíváncsi, hogy mégis mi zajlik a háttérben?

G.

2016. máj. 19. 13:02
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Én már az elsőnél elakadtam... nem is tudom, hogy hogy lehetne mutatók nélkül programozni. Egy csomó esetben megkerülhetetlenek.
2016. máj. 19. 13:21
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Erre itt vagyok én, aki pont a pointereket hiányolja számos nyelvből, kérdezvén, "hogy lehet normálisan programozni mutatók nélkül?" :D
2016. máj. 19. 13:44
 8/12 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat. :)

Nem magamról van szó, hanem egy ismerősömről.

Én nem értek vele egyet.

Oké, nehéz lehet a mutatók használata, de néha jobb, ha van...

Oké, meg lehet tömbben oldani a dolgokat, de mennyivel egyszerűbb olyan szerkezetbe rakni a dolgokat, amelyik gondoskodik arról, hogy egy elem ne forduljon elő egynél többször?

2016. máj. 19. 14:38
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Hahaha, ilyen vérpistikékkel nem kell foglalkozni.
2016. máj. 19. 14:59
 10/12 tabaki ***** válasza:
100%
Én tökéletesen egyetértek, az ilyen bonyodalmas hülyeségeket hagyni kell a fenébe. Annyi szép szakma van még a világon...
2016. máj. 19. 15:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!