Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » OKJ programozás, megéri?

OKJ programozás, megéri?

Figyelt kérdés

Szerintetek egy OKJ elvégzése után el lehet helyezkedni?

Jelenleg mérnökinformatikán vagyok, az első évemet lehúztam, de kezd nagyon elegem lenni belőle, c és java egész jól megy, sok matekos tárgy is, de vannak olyanok, amikkel vért izzadok meg persze a jó kis fizikás, elektronikás tárgyak, na azokat utálom.

Ugye nem a papír számít, hanem a tudás és amit tudok c-ből meg java-ból, azok nagy részét inkább magamtól tanultam, internet, tutorialok, leírások, mintsem előadáson meg gyakorlaton, de azért vmi papír sem ártana.

2016. máj. 18. 19:03
 1/8 anonim ***** válasza:
64%
OKJ semmire.
2016. máj. 18. 19:13
 2/8 A kérdező kommentje:

Kifejtenéd bővebben miért?

Mert nem egy csoporttársamtól hallottam, hogy lenézik az okj-n tanulókat, hogy ott semmi programozást nem tanulnak, de hát egyetemen se tanulunk kb semmi programozást Fél évet bohóckodunk egy adott programnyelvvel, de az mire elég? A programozást főleg magától tudja az ember megtanulni, gyakorlás, gyakorlás és gyakorlás.

2016. máj. 18. 19:17
 3/8 anonim ***** válasza:
67%

Tehát nem szereted a fizikát meg az elektronikát és mérnökinfóra mentél? :-D

Mellesleg az OKJ-s papír még kevesebbért ér annál a semmi tudásnál amit ott átadnak.

2016. máj. 18. 19:37
 4/8 anonim ***** válasza:
77%
Mérnökinfó nem is arról szól hogy programozási nyelveket tanítanak sorban egymás után és így megtanulsz profin programozni. Gondolod egy egyetem évekig azt tanítja ami bármelyik tizenéves benyal magának pár hét alatt? Ha olyan állás érdekel ahova mérnöki ismeretek szükségesek akkor kell oda a mérnöki papír, programozni otthon tanulsz meg, és referenciákat pedig otthon és a munkahelyeden szerzel. Hogy jön ide az OKJ? Sehogy. Konkrétan senkit nem érdekel hogy otthon tanultál e meg programozni, vagy valaki egy képzésen tanította meg.
2016. máj. 18. 19:50
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
én mint OKJ-s szoftverfejlesztő azt tudom mondani, hogy az OKJ annyit ér amennyit tanulsz. ha iskolára akarsz támaszkodni a programozáshoz akkor már régen rossz úton haladsz.
2016. máj. 18. 21:22
 6/8 anonim ***** válasza:
50%
Szoftverfejlesztő OKJ-t végzett barátomat idézem, aki most végzős az ELTE proginfo képzésén: Szart sem ért. Nem jött ide nagyobb tudással, mint bárki más.
2016. máj. 18. 23:33
 7/8 anonim válasza:

Igazából én is arra akartam menni, de a barátom rámutatott, hogy lószart nem érnék el vele, ha egy tanfolyamtól várom a megváltást a programozásban.

Csak a pénzt veszi el, amit otthon is meg tudsz tanulni, ha megvan a motiváció és az érdeklődés.

2016. máj. 19. 01:08
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Nincs rangja az OKJ-s bizonyítványnak, mert bármilyen hülye elvégzi. Az egyetem ennél viszont nagyságrendekkel nehezebb, és átfogóbb ismereteket tanít. Nem nyelveket tanít meg, hanem logikát, megközelítéseket. Időpocséklás is lenne végigmenni minden nyelvi elemen.
2016. máj. 19. 10:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!