Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Mire lehet igazán használni a...

Mire lehet igazán használni a 'set' konténert?

Figyelt kérdés
'set<set<set<string> > >', egy ilyen akármit kellene megtölteni funkcióval, de egyelőre még a set létjogosultságát sem értem!

2016. máj. 16. 20:03
 1/3 anonim ***** válasza:
Halmaz. Egy elem csak egyszer szerepelhet benne. Mondjuk az akármidre valóban nem reflexből megy egy jó példa.
2016. máj. 16. 20:05
 2/3 anonim ***** válasza:

A set halmaz.

Ha gimiben tanultál halmazokról, akkor nagyjából tudom micsoda.

Ahogy írták, egy elem csak egyszer szerepelhet benne, betenni, kivenni lehet egy elemet.

set<set<set<string>>> ez meg szövegeket tartalmazó halmazok halmazának a halmaza. Kb semmi értelme.

2016. máj. 16. 20:38
 3/3 anonim ***** válasza:

A 'set<set<set<string>>>'-nek nem sok értelmét látom én se.

A set ott használható lista helyett, ahol nem érdekes, hogy egy elem hányszor szerepel egy listában, a lényeg az, hogy szerepel. Gráf jellegű feladatoknál ez sokszor előfordul. Mivel a set hashtáblával van megvalósítva, ezért sokkal gyorsabb eldönteni, hogy benne van-e egy érték, mint listával.

2016. máj. 17. 12:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!