Játékot készítek, és hogyan vizsgáljam hatékonyan, hogy van-e szörny a játékos közelében?
Folyamatosan vizsgálják a szörnyek, hogy a játékos a közelükben van, vagy inkább a játékos vizsgálja, hogy melyik szörnyek vannak a közelükben? Más ötletet is szívesen meghallgatok.
Azért kéne, hogy ha adott közelségben van egy szörny, akkor rátámadjon a játékosra.
Jah.
Legyen egy monster osztàlyod amiben megvalósítod magàt a szörnyet. Olyanok memberekkel mint a health stb és olyan metódusokkal mint az attack vagy a move,rotation stb.
És lesz egy monobehaviouros monszterhandler osztàly amiben pl vizsgàlod hogy elég közel vannak e ha igen akkor jöhet egy attack metódus hívàs. Plusz a monstermanagerod tartalmazhatna egy listàt a példànyosított monsterekkel így az összes monstert kezelhezed eggyetlen monobehaviouros scriptbe.
Érted mert ha nem így csinàlod akkor annyi külön update hívàs lesz ami monobehaviourtól szàrmazik amennyi szörny objekthez hozzàadod a scriptet.
Szal lesz egy monsterhandlerod amiben lekezeled az összes monsterpéldànyt ezt pedig egy ütes gameobjekthez beàllítod lehez ez az üres gameobjekt a szülője minden màs objektnek ami a monstert alkossa. Én így csinàlnàm.
Én is így gondoltam, köszi a segítséget :D
És hány MonoBehaviour az elfogadható? Csak mert ha mindent egybe (vagy kicsivel többe) akarok zsúfolni, akkor oda a rendezettség, és átláthatatlan lesz.
Még mobil platformon se számít nyugodtan lehet sok updateod itt van egy teszt.
10000 az nagyon sok.
Ahogy làthatod a manageros megoldàs sokkal gyorsabb.
De 10k update esetén sincs gond.
Iphone 4s:
Update:19.56 ms
Manager: 0.56 ms
Ennyi a külömbség.
Te meg az optimalizálásnak, ha sok objektumot kell egyszerre kezelni akkor kivétel nélkül valamilyen manageren keresztül csinálja ezt mindenki - már aki tovább jutott az OOP alapjainál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!