C++-ban miért van signed char és unsigned char? Mikor használjuk őket?
Figyelt kérdés
2016. máj. 8. 16:19
21/24 A kérdező kommentje:
Igen, ezt értem, de akkor azt jelenti, hogy van némi értelme, csak a legtöbb gyakorlati példánál nincs.
2016. máj. 9. 20:55
22/24 SimkoL válasza:
Sok programnyelvben, fordítóban a kompatibilitás érdekében benne maradtak régi dolgok. A DOS-os időkben elég kevés memóriával kellett, lehetett dolgozni és nagyon sok 'céleszköz' is igen korlátozott keretekkel bírt.
Nincs ebben semmi fondorlat, egyes esetekben jól is jöhet.
23/24 anonim válasza:
Speciális területeken használatos a char. Mivel a bájt a legkisebb címezhető egység, előfordulhat hardver-közeli területeken vagy akár máshol is hogy bájtokkal kell dolgozni. Ilyen pl. adatformátumok és hálózati ill. egyéb protokollok definiálása, használata és feldolgozása, tömörítési algoritmusok, önmódosító bináris fájlok, de nem ritka ha egy bitmapet char tömbbe szeretnél rakni és használni. Beágyazott rendszereknél, mikrokontrollereknél sokszor csak annyit tudsz hogy milyen címen, hanyadik bitet kell átírnod. Azért kell a char mert ott nem számít hogy little vagy big endian a rendszered, így nem érhet meglepetés. A bitműveletek is olyanok hogy attól még hogy ritkán használod, fontos szerepet töltenek be, kellenek a nyelvbe. Ezek általában egyébként az előjel nélküli használatai a charnak, signed char-t szinte soha nem használunk manapság már. De ez nem jelenti azt hogy nincs rá szükség. Legutoljára 8 bites beágyazott rendszereknél találkoztam vele.
24/24 anonim válasza:
Szerintem a félreértést az okozta, hogy a C++-ban nincsen más nyelvekből ismert "byte" típus. Helyette van a "char".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!