Ha a Math. PI értékét átadom egy változónak akkor a végtelen PI benne lesz vagy csak x számjegyig?
Nem, az csak a használt számábrázolásnak megfelelő pontossággal adja meg a pi értékét.
Végtelen tizedesjegy is megoldható, ha biztosítasz hozzá végtelen memóriát. 😃
Node.js 4.4.3, Firefox 45.0.1 (Firebug 2.0.16 konzolját használva), Opera 36.0.2130.65, Goggle Chrome 50.0.2661.75 - Xubuntu 14.04 x64 alól futtatva: 3.141592653589793-at ad vissza, szóval nem végtelen.
A Javascript alapjának legfrissebb szabványa:
nem határoz meg a Math.PI-re mérethatárt.
Hogy lenne már végtelen?
Hogy merül ez fel egyáltalán valakiben?
Semmilyen tekintetben nem tárol végtelen PI-t.
Kiszámolni sem tudja tetszőleges pontosságig, mert számolás közben is tárolni kell valahol.
Orbitális baromság.
#9 Tetszőleges = Amennyit a memória enged. Hol is baromság ez?
#8 Köhöm. "Nyilván eltárolni nem tud végtelen mennyiségű információt", gratulálok, hogy sikerült elolvasnod, amit írtam. Akkor mondd meg nekem, miben különbözik az, hogy elméleti síkon eltárolod PI-t tetszőleges számjegyig, és aközött, hogy amikor szükség van rá, kikalkulálja PI-t tetszőleges számjegyig? Szerintem egy kutya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!