Ez miért végtelen ciklus?
string valasz;
do
{
cout<<"Szeretné újra futtatni a programot?(I/N)? ";
cin>>valasz;
}
while((valasz != "i") || (valasz != "I") || (valasz != "n") || (valasz != "N"));
Másik kérdés. Hogy tudok függvényből átadni értékeket egy tömbnek? Hogy pl. a fáljból olvasást egy függvénybe szeretném megcsinálni, de a tömb adatait a mainbe is szeretném használni.
(valasz != "i") || (valasz != "I") || (valasz != "n") || (valasz != "N")
HA a valasz értéke "i":
false || true || true || true
HA a valasz értéke "I":
true|| false || true || true
HA a valasz értéke "n":
true|| true || false || true
HA a valasz értéke "N":
true|| true || true || false
tehát mindig lesz benne true és mivel VAGY-al vannak elválasztva...
22F
sajnos a C++-ban nem vagyok járatos, így nem tudom pontosan hogyan néz ki a szintaktikája a dolognak :)
Azért utána néztem hátha tudok segíteni...
"Hogy tudok függvényből átadni értékeket egy tömbnek?"
foo [2] = 75;
szintaktikában nem látok nehézséget benne...
ha a tömb adatait a main-ben is akarod használni akkor hozd létre a függvényen kívül...
#include <iostream>
using namespace std;
int foo [] = {16, 2, 77, 40, 12071};
int n, result=0;
int main ()
{
for ( n=0 ; n<5 ; ++n )
{
result += foo[n];
}
cout << result;
return 0;
}
De ez most csak az csinálja hogy a foo tömb értékeit összegzi a resultban. Nem értem ez miben megoldás az én problémámra?
Hogy van egy függvényem, amiben van mondjuk egy szamok[10] tömböm. A függvénybe megadom hogy szamok[10] = {1,2,3,4,5,6,7,8,9,10).
És azt akarom hogy a main függvényembe a mondjuk homersekletek[10] tömböm legyen egyenlő a szamok[10] tömbömmel.
Vagy itt kéne a függvénynél úgy deklarálnom a tömböt hogy int tombfeltoltes(int &szamok[])
main-be pedig
homersekletek[] ... na és akkor itt a probléma hogy adom meg?
Ahj, annyira nem vagyok megbarátkozva ezekkel a függvényekkel.
Maga a szint, hogy hol van létrehozva az a lényeg, nem a többi :)
#include <iostream>
using namespace std;
// EZ A LÉNYEG!
int foo [] = {16, 2, 77, 40, 12071};
int main ()
{
Ja hogy globálisan deklaráljam, tényleg, mindjjárt megpróbálom.
Amúgy nekem a feladatom a program bizonyos részeit függvényekbe írni, így a beolvasást is. A mainbe van egy kérdés, hogy billentyűzetről, vagy fáljból akarok-e beolvasni. És a 2 esetre kell 1-1 függvény ami megcsinálja, és visszaadja a vektort és a méretét.
A tömböt passzolod a függvénynek, mint paramétert.
void olvass(int tomb[]) {...}
De szerintem ne vacakolj tömbbel (ha csak nem a tanár kötelez rá), hanem használj vektort, dequet, hasonlót, ami az elemek számát is tárolja, nemcsak egy pointert az első elemhez.
void olvass(std::vector<int> &tomb) {...}
És akkor a main-ben hívhatod mint:
int main
{
std::vector<int> v;
olvass(v);
...
return 0;
}
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!