Nem megy a Programozás (java) mi a teendő? (több lent)
10.es vagyok informatika szakon és nagyon rosszul megy a programozás a java-n belül amit most tanulunk.. semmi esetre se szeretnék megbukni belőle de alig értek hozzá..
Amiket most veszünk:
Fáljkezelés
Felhasználótól bekérni egy mondatot létrehozni egy fájlt és abba beleírni...
Program: NetBeans IDE
Itt két dolog jöhet igazán szóba:
1) A tanárod nem magyarázta el
2) A tanárod nagyon is jól elmagyarázta, de te inkább valami mást csináltál
Utóbbi esetben bukj meg, előbbi esetben pedig vedd elő a Google-t vagy a YouTube-ot és írd be, hogy "Java programozás". Könyörgöm, 2016-ot írunk, itt ma már csak az nem talál anyagot, aki:
- nem is akar
- nincs internet elérése (sajnos ez rád nem vonatkozik)
Szóval, van még kifogás?
'1) A tanárod nem magyarázta el '
Sajnos sokszor igen, ez van. Nagyon sok informatika tanár más nyelvet tanult - Basic, Pascal - és még csak nem is ugatják a tanítandó nyelvet. A 'pici' fiamék is egy év után álltak át Pascalról Javara - nem tudom milyen megfontolásból - de a tanárnak nem sok köze van a nyelvhez.
Azért tegyük hozzá a Java kicsit 'érdekes' nyelv. Természetesen tanulható, megérthető, de kicsit függ a diák mentalitásától is és valóban nagyban az oktatótól is. A Wikipedia-ból idézve: 'A nyelv első tulajdonsága, az objektumorientáltság ' Én azért nem erre fektetném a hangsúlyt a kezdő programozóknál. Persze el lehet magyarázni, hogy van valamim és ha azt akarom, hogy az működjön akkor 'klónozzak' belőle egy másik valamit... na és már legtöbbnek itt ment el a kedve.
Utólag már persze lehet az észt osztani mikor megértetted a működés elvét, de egy kezdőnek még az is magas, hogy miért és hogyan írjunk ki egy 'Helló világ !'-ot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!