Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Unityben a pixel per unitot...

Unityben a pixel per unitot mire találták ki?

Figyelt kérdés

Èrtem,hogy lehet vele skàlàzni de minek ha van a gameobjekteknek scale tulajdonsàguk a rovat alatt.

Nem Èrtem eggyàltalàn minek az oda.

2016. máj. 4. 15:09
 1/5 Hominida ***** válasza:
Azért, hogy igazodni tudj az ablak és az elemek méretével a felhasználó monitorfelbontásához.
2016. máj. 4. 16:20
 2/5 A kérdező kommentje:
Nem értem le tudnàs írni ezt kifejezőbben pls?
2016. máj. 5. 22:57
 3/5 Hominida ***** válasza:
Arra gondoltam, hogy a felhasználó ízlésétől függ, hogy a monitorát milyen felbontásra állítja. Van, aki inkább nagy felbontást választ, annak ellenére, hogy például a 32x32 pixel méretűre szabványosított ikonok ettől kisebbé válnak a képernyőn, és az ablakok más elemeinek, de főleg egyes szövegeknek a mérete is csökken. Ha egy program írója csak pixelszám szerint méretezi az elemeket, akkor azok is kicsik lesznek, ami esetleg zavaró. Ha a méretezésbe beleveszi a képfelbontást is, és a pixel per unit ennek az egyik jellemzője lehet, akkor meg tudja oldani, hogy például egy ablak magassága mindig a képernyő magasságának harmada legyen, függetlenül a választott felbontástól. Néha ez a jobb.
2016. máj. 7. 00:36
 4/5 A kérdező kommentje:

Akkor ez nagyon hasznos funkció ha pl azt akarom megvalósítani,hogy ha nagyobb felbontás állítana be ,akkor ne csökkenjen pl az írások mérete ugye?

És pixel perfectnél is itt kell valamit csinálni de ezt már megint nem értem de 8.

Adtam zöld kezet de ha eszedbe jut még róla valami ami sokat dobhatna azon,hogy még ettől is jobban megérthessem,akkor kifejtheted ha kell még egy zöld kéz.

2016. máj. 8. 00:26
 5/5 Hominida ***** válasza:
Köszönöm, de én sajnos csak egy elméleti magyarázatot tudtam adni. Én más nyelvekben programozok, azokban megvan ennek a megfelelője, de hogy más nyelvekben mi a pontos teendő, azt nem tudom. Több tucat programnyelv van, amelyek ma viszonylag sokat használtak, hozzávehetők még a Unityhez hasonló, nyelvnek nem nevezhető eljáráskönyvtárak, a többi kétezer nyelv már kevésbé ismert. Isten megteremté a programnyelvek áradatát, hogy a világ programozói ne értsék meg egymást, egyébként már meg tudták volna írni az Isten v2.0-t.
2016. máj. 8. 01:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!