Egy csomó helyen olvasom, hogy ha programtervező szakea szetetnék menni akkor az ELTE-t hagyjam ki, mert nem jó?!
Hála Istennek, lassan végigsz0pom a debreceni proginfó "képzést" (mert én ezt nem igazán nevezném annak). Amit én csinálnék a helyedben az az, hogy amíg itt van a nyár előttem és semmi dolgom nincs, technológiát tanulnék, ami jól esik a piacnak. Én C#-posként toltam az MS-SQL-t, Entity Framework-öt, ASP.NET MVC-t meg a többit. Az első félévet rászánnám arra, hogy átéljem, hogyan is sz_pat az egyetem, de második félévtől én keresnék valami jó gyakornoki helyet és dolgoznék valami szaftos cégnél, hogy legyen:
- referenciám
- munkatapasztalatom
- tanuljak technológiát
- nem utolsó sorban nem árt, ha van miből egy kicsit jobban élnem.
Persze az élet nem habostorta. Nekem már a tököm televolt a "Nappali tagozatos hallgatókat keresünk 8-16-os munkaidőben heti legalább 32 óra munkavállalással hétköznaponként" típusú hirdetésektől.
Nagy ritkán az egyetemen szoktak lenni érdekes tárgyak, mint pl. nálunk:
- Kompetens szoftvertesztelés a gyakorlatban
- Windows rendszeradminisztráció és Microsoft szerveralkalmazások támogatása
- Mentési és archiváló rendszerek
Az ilyen tárgyaknak van egy olyan kellemes tulajdonságuk, hogy külsős cégek tartják (merthogy az egyetemi tanárok általában nem értenek hozzá), így van rá némi esély, hogy értelmes tudást adnak, valamint a jól teljesítő hallgatókhoz hozzávágnak egy állásajánlatot (gyakran a vizsga egy állásinterjúnak minősül).
Továbbá szoktak lenni ilyen szakmai napok (karriernapok). Itt szokás, hogy a cégek HR-esei és szakemberei próbainterjúkat tartanak és mindenféle teszteket töltetnek ki veled. Én elmennék minél több ilyenre, így legalább képet kapok arról, hogy miben vagyok jó és miben kellene fejlődnöm (merthogy elmondják, milyen volt az interjúd, amiből tanulhatsz).
Ha meg van ingyenes képzés, ki ne hagyd!
"Nappali tagozatos hallgatókat keresünk 8-16-os munkaidőben heti legalább 32 óra munkavállalással hétköznaponként"
Havi bruttó 650 Ft/óráért, ezt kihagytam.
# 10/12 Időpont ma 16:42
"Nem erről az egyetemről vagyok és nem is erről a szakról, de... mindenhol ez megy analízis néven? :D Magolj be akár 100 oldalnyi levezetést meg bizonyítást, anélkül meg be se gyere vizsgára? :D Zseniális."
Ezek szerint. :-)
Bár nekünk maga a vizsga szól erről. De még ez a legkevesebb baj. A másik két matekvonalon (Diszkrét/véges matek / Lineáris algebra) legalább elmagyarázzák mire tudjuk majd esetleg használni az életben ezt. Analtanszékünknél ha rákérdezel erre, szerintük a képzés végén majd világossá válik. 6 félévvel később. Kösz. Még egy abszurd "egy kereskedő 426 tonna dinnyét szállít egy Smartban, számold ki hányszorosára kell növeli a Smart csomagtartójának térfogatát hogy beleférjen" típusú példát sem sikerül előhúzni :-D
Valamiért idehaza azt hiszik attól értékes egy diploma, ha kevés van belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!