Junior programozo benne lehet a top 10%ban?
Azert irtam, hogy egyetem alatt annyi idot foglalkozol a "szakmaddal" amennyit csak tudsz allandoan gyakorolsz, kutatsz, ha ugy van dualis kepzesben reszt veszel, es tanulsz es tanulsz!!!
Es azert ez 3 ev egyetem alatt(jobb esetben) jokora informaciot lehet felhalmozni,megtanulni,nem?
A diploma csak egy olyan bizonyíték, hogy te rendelkezel olyan képességgel, hogy egy vizsga szintre bármit megtudsz tanulni.
A munkahelyeken, nem azt nézik, hogy te rendelkezel-e diplomával vagy sem. Hanem azt, hogy mennyi MUNKAHELYEN szerzett tapasztalatod van.
Tehát, az egyetem alatt is szerezhető munkahelyi pozíció mint gyakornok, ami akár Juniorra is bővülhet. Ha van diplomád, ha nincs.
Ilyen szempontból te egy erőforrás vagy, de persze, ha van diplomád akkor több pénzt tudsz kisajtolni a cégből.
nekem nincs egyetemi végzettségem, elméletben jó néhány dologban hátrányban is vagyok ezt elismerem, viszont gyakorlatban és más elméletben viszont jóval előrébb...
ismerősöm egyetemre jár és én csináltam meg helyette a beadandó nagy részét, mert azt se tudta hogyan fogjon hozzá és lassan kezében a diploma :D
simán megszerzi úgy, hogy rengeteg alap dologgal nincs tisztában, nem lesz fényes eredménye, de a diploma meg lesz...
Annyi a különbség, hogy ő középsuliban unszolásra kezdett el programozást tanulni én meg nem is infó szakon voltam hanem otthon önállóan kezdtem el programozással foglalkozni és egyből gyakorlati szinten 0 elmélettel...
Persze sokan vannak akik az egyetem alatt rengeteget tanulnak és gyakorolnak, de nem feltétlen szükséges az egyetem a tudás és gyakorlat megszerzéséhez.
23F
Az informatikát/programozást valamiért még mindig linerálisan szeretik elképzelni az emberek, pedig a legkevésbé sem az.
Ismerős adatbázis-tervezőmérnökként dolgozik és itthon sem keres épp keveset. Egy statikus HTML weboldalt, ami lehet, hogy egy első éves hallgatónak mondjuk 3 óra megcsinálni, neki lehet kéne 8-16 óra. Most akkor az első éves hallgató nagyobb tudással rendelkezik, mint ő? :-) Nem lehet ezt így mérni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!