Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Egyetem alatt programozas az...

Egyetem alatt programozas az tapasztalatnak szamit?

Figyelt kérdés
Sziasztok erdekelne a kovetkezo dolog, ha valaki informatika szakon tanul es otthon meg fejleszti magat gyakorol stb.. Az beleszamit a munkatapasztalatba?
2016. ápr. 28. 08:25
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem.
2016. ápr. 28. 08:28
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Hobbitapasztalatként elkönyvelheted, de munkatapasztalatként semmiképp. Kicsit más, ha magadtól azt csinálod amit akarsz, akkor amikor akarod. Munkahelyen csapatban néha nyomás alatt kell csinálni, akkor teljesen másképp teljesít az ember.

Javarészt azért kérnek munkatapasztalatot, mert sok dolgot munkahelyen tanul meg az ember, meg néha ilyen határidőközeledős hajtást is el kell viselni és ha ezek után is programozó akarsz lenni, akkor nem az első hónapban kell kirúgniuk.

2016. ápr. 28. 08:31
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
A munkatapasztalat nem azért számít, hogy hogyan teljesítesz stressz alatt, hanem azért, mert az egyetemen nem tanulsz meg programozni, és mikor elkezdesz dolgozni, rájössz, hogy az oktatási rendszerünk által elvárt követelmények sehol nem keresztezik a munkahelyen elvártakat, nem készítenek fel semmire.
2016. ápr. 28. 10:48
 4/5 anonim ***** válasza:

@#3

Úgy vélem a kérdező arra próbál utalni hogy nem csak az egyetemen tanultakat tudja hanem az egyetem mellett, azon keretein túl folyamatosan fejlesztett, benne volt mindenféle hobbi projektben. Nagy különbség van azok között akik úgy végzik el az egyetemet hogy hozzá sem nyúlnak az X év alatt fejlesztőeszközökhöz és azok között akik rengeteg tapasztalatot begyűjtve folyamatosan bővítették az egyetem keretin túl a tudásokat. Ez olyan programozói tapasztalat amit érdemes megemlíteni a CV-ben ha most végzett, de semmiképpen sem munkatapasztalat. Ennek okára #2-es már rávilágított.

2016. ápr. 28. 12:59
 5/5 anonim ***** válasza:
Valóban nem fogalmaztam elég pontosan, de az otthoni gyakorlás sem jelent olyan sokat, ha a cégeknél teljesen más technikákat, kódszervezést várnak el.
2016. ápr. 28. 19:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!