Java programozás 'tanári napló' hogyan kezdjek hozzá?
A rövid story: Meg kellene irnom egy elég normális kis programot java nyelven egy számomra elég fantáziátlan témára. A téma így hangzik "tanári napló" teljesen elakadtam, nincs ötletem; ti hogyan kezdenétek hozzá?
A "tanári napló" itt olyan értelemben mint nagynapló.
Én létrehoznék először POJO-kat az adatokhoz. Aztán felépíteném az adatbázist ez alapján és kiépíteném a CRUD funkciókat (valami ORM libbel egyszerű az élet, pl. ORMLite). Ezután pedig megcsinálnám a felhasználói felületet és összekötném a funkciókkal.
A nulladik lépés nyilván az, hogy megtervezed, 1) milyen adatok vannak, 2) milyen funkciók kellenek.
Először nézz utána, hogy pontosan mit is kell megvalósítanod, utána tervezd meg hogyan szeretnéd megvalósítani, végül valósítsd meg...
23F
Csak úgy röpködnek itt a látványos rövidítések meg a zsargonszavak, amikből kiderül, hogy a válaszolóknak milyen könnyedén menne a meg sem határozott feladat.
Nekem a kérdésből az derül ki, hogy a kérdezőnek egyelőre arról sincs fogalma, mit akar csinálni, addig meg kár a hogyanról beszélni.
Köszi a válaszokat mindenkinek!
Én is hasonlóban gondolkodtam mint az elő válaszoló gondolom MySql-t választom...De a grafikus interfészen még gondolkodnom kell...
"De a grafikus interfészen még gondolkodnom kell..."
Ha csak az a gond, akkor a nehezén már rég túl vagy. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!