Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Java programozás 'tanári...

Java programozás 'tanári napló' hogyan kezdjek hozzá?

Figyelt kérdés

A rövid story: Meg kellene irnom egy elég normális kis programot java nyelven egy számomra elég fantáziátlan témára. A téma így hangzik "tanári napló" teljesen elakadtam, nincs ötletem; ti hogyan kezdenétek hozzá?

A "tanári napló" itt olyan értelemben mint nagynapló.

2016. ápr. 27. 16:05
 1/10 anonim ***** válasza:
76%

Én létrehoznék először POJO-kat az adatokhoz. Aztán felépíteném az adatbázist ez alapján és kiépíteném a CRUD funkciókat (valami ORM libbel egyszerű az élet, pl. ORMLite). Ezután pedig megcsinálnám a felhasználói felületet és összekötném a funkciókkal.

A nulladik lépés nyilván az, hogy megtervezed, 1) milyen adatok vannak, 2) milyen funkciók kellenek.

2016. ápr. 27. 16:10
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Bocs, de ha semmilyen ötleted nincs, akkor nem a téma fantáziátlan, hanem te. :-) Amíg nem találod ki, hogy mit akarsz csinálni, addig ez nem egy Java kérdés. Egyébként mit értesz nagynapló alatt?
2016. ápr. 27. 18:35
 3/10 anonim ***** válasza:
57%
Nem írtad hogy EE vagy SE, de ha már konkrét tanács volt előttem, akkor BEAN-ekkel, hibernate-el ,meg alá raknék egy RESTet vagy JMS-t aztán kész. Client meg bármi lehet.
2016. ápr. 28. 00:30
 4/10 anonim ***** válasza:

Először nézz utána, hogy pontosan mit is kell megvalósítanod, utána tervezd meg hogyan szeretnéd megvalósítani, végül valósítsd meg...

23F

2016. ápr. 28. 08:35
 5/10 anonim ***** válasza:
53%

Csak úgy röpködnek itt a látványos rövidítések meg a zsargonszavak, amikből kiderül, hogy a válaszolóknak milyen könnyedén menne a meg sem határozott feladat.

Nekem a kérdésből az derül ki, hogy a kérdezőnek egyelőre arról sincs fogalma, mit akar csinálni, addig meg kár a hogyanról beszélni.

2016. ápr. 28. 10:37
 6/10 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat mindenkinek!

Én is hasonlóban gondolkodtam mint az elő válaszoló gondolom MySql-t választom...De a grafikus interfészen még gondolkodnom kell...

2016. ápr. 28. 11:05
 7/10 anonim ***** válasza:

"De a grafikus interfészen még gondolkodnom kell..."

Ha csak az a gond, akkor a nehezén már rég túl vagy. :)

2016. ápr. 28. 17:31
 8/10 A kérdező kommentje:
Nem igazán a grafikus részben eddig még nem merültem el. Szeretnék egy olyan framet létrehozni amibe lennének oszlopok mondjuk a dátumok a sorok meg a tanulók nevei és mindegyikhez hozzá lehetne adni ha szükség van râ.
2016. ápr. 29. 07:26
 9/10 anonim ***** válasza:
De mi benne a nehéz? Tudod a funkcionalitását, tudod milyen adatokra vannak szükséged, tervezel egy adatbázist. Lefuttatod a scriptet, insertálsz adatokat, aztán csinálsz pár lekérdezést. A GUI-ból megezeket hívod be. NYílván lesz benne jegy beírás, hiányzás, diák jegyeinek megtekintése, hónapokra lebontva, jegy módosítás, komment írása, stb.
2016. ápr. 29. 19:38
 10/10 A kérdező kommentje:
Pont ez az nem tudom mit használjak az adatok kiirására és hozzáadására. jTable -val próbálkozom de nem sok sikerrel, szeretném h lehessen módositani ay oszlopok nevét sorokat tudjak hozzáadni ... A sorok lennének a diákok nevei majd az oszlopok meg a dárum meg h milyen foglalkozás volt tartva. De a Gui -ban teljesen elveszett vagyok.
2016. ápr. 30. 12:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!