Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » [Pyathon 2.7. x] Ezt hogyan...

[Pyathon 2.7. x] Ezt hogyan valósíthatnám meg?

Figyelt kérdés

Arra a problémára szeretnék megoldást találni, hogy:

Van egy sor, amiben kettessével találhatóak utasítások. Egy-egy utasításhoz ';' tartozik, mivel párokban vannak, ezért így néz ki egy utasítás: utasítás1;;utasítás2 Ezeket kéne széttördelnem ";;" mentén és külön sorba írni. Amivel nincs is baj, mert 1 darab páros utasítás esetén megy, viszont ha több van 1 sorban, akkor nem.

Az jutott az eszembe, hogy meg kéne vizsgálnom a sorokban a ;;-k helyzetét és amikor egymás mellett van 2, akkor a ; előtt és után lévő részt kiírnám külön-külön sorba. Ez több ;;-el is menne, csak amint a második páros utasításhoz érnék, a 3. sorba kapásból bele kerülne az első páros utasítás + a második páros utasítás fele.

Tehát a probléma röviden tömören a következő:

Itt egy példa: 1;;2 3;;4 5;;6 7;;8

Ezt hogy tudnám páronként szét darabolni és új sorba írni, hogy a ;-k ne legyenek benne?

Így kéne kinéznie:

1

2

3

4

5

6

7

8

Megjegyzés: Az új sorok hossza változó, itt most egy rövid és egyszerű példát írtam, igazából több karakterről van szó.

2016. ápr. 24. 12:52
 1/5 anonim ***** válasza:

Először szétszeded az utasításokat külön sorba a ";;" alapján, aztán meg szóköz alapján is.

G.

2016. ápr. 24. 12:57
 2/5 anonim ***** válasza:

Ne privátba!

stringed.split(";;")

aztán a létrejövő stringekre:

újstring.split(" ")

A többit már kitalálod.

G.

2016. ápr. 24. 13:40
 3/5 SimkoL ***** válasza:

Nem vágom a Python-t de valahogy így...

#!/usr/bin/python

str = "1;;2 3;;4 5;;6 7;;8"

str = str.replace(";;"," ")

szet = str.split()

for szam in szet:

print(szam)

2016. ápr. 24. 13:56
 4/5 A kérdező kommentje:
Végül úgy csináltam (még nem működik teljesen), hogy végig mentem a sorokon és ahol ' '-t ';' követ, ott a sort felülírtam. line = line.replace(" ", "") és utána spliteltem spacek mentén. Csak valamiért a ' '-t követ-e ';' feltételemnél index out of rangel a for ciklusom.
2016. ápr. 24. 13:58
 5/5 anonim ***** válasza:

Először szétszeded szóközönként parancspárokra, majd a parancspárokat a ;; mentén parancsokra:

http://goo(pont)gl/djeITU

2016. ápr. 24. 14:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!