PHP: E-mail küldése "komolyabban"?
Ki is próbáltam az e-mail küldést, működik is, de nem tudom, hogy ezt hogy oldjam meg...
Van egy MySQL tábla (userek), amiben vannak ezek az oszlopok: id, felh, jelszo, email. Azt szeretném, hogy azokat válogassa ki, ahol az email oszlop nem üres (sztem. !==''), majd azoknak küldje el az e-mailt, amiben van még 2 dolog amit a MySQL-ből kell lekérni.
Az egyik az anyagfeltöltő neve (osztályoldal), tehát a feltöltés után pár perccel küldődjön el ez az üzenet. Azt szerintem tudom, hiszen csak meg kell hívnom: email.php?feltolto=... És akkor így kezdem az email.php-t: if(isset($_REQUEST["feltolto"])) {}. Így pedig a szövegnél odaírom, hogy $_REQUEST["feltolto"].
A másik az óra, amelyikhez van az anyag, és egy dátum hozzá (így lesz bent a MySQL-ben, így lehet kiválasztani), így tehát szerintem ezt is csak REQUEST-be kell írnom...
Kéne a segítségetek! Köszi! :)
UI.: De nem muszáj gyorsan, csak a következő tanévtől gondoltam erre...
UI2.: Ezt a REQUEST-es cuccot még nem csináltam meg az email.php-ba, mert még nincs meg az anyagfeltöltő oldal.
email.php:
<?php
include ("../connect.php");
//E-mail küldése
$to = '...'; //kinek?
$subject = 'Új anyag érkezett!'; //tárgy
$message = 'Szia ...!' . "\r\n" . //üzenet
. "\r\n" .
'Éppen most töltött fel ... egy új anyagot ... órához.' . "\r\n" .
'Ha meg szeretnéd nézni, akkor gyere fel a weboldalra!' . "\r\n" .
. "\r\n" .
'Üdv.:' . "\r\n" .
'Anyagértesítő' . "\r\n" .
. "\r\n" .
'UI.: Kérlek, erre a levélre ne írj választ, mert ezzel a rendszer meghibásodását kezdeményezheted!';
$headers = 'From: Anyagértesítő <****>' . "\r\n" . //kitől?
'Reply-To: Anyagértesítő <****>' . "\r\n" . //hova kapjunk választ?
'X-Mailer: PHP/' . phpversion();
mail($to, $subject, $message, $headers); //küldés a megfelelő paraméterekkel
?>
UI3.: A *-okat az e-mail helyére raktam! Nem szerettem volna nyilvánosságra hozni... :)
Előre is köszi a megoldásokat!
No jó, de azt hogyan? :D
Ciklust még sosem csináltam, bár lehet, tudom.
Kérlek, írd már le! :)
A $_REQUEST-et felejtsd el. A jóisten se mondja meg, hogy honnan jött belőle egy érték. Használd inkább a $_GET és $_POST tömböket.
Amúgy a mail() helyett használhatsz PHPMailer-t is.
Csupán annyi a probléma, hogy belevágtál a programozás közepébe, hogy a legalapabb fogalmakat sem ismered, csak, hogy "be kell írni".
Ez nem programozás, hanem taknyolás.
Most fejezd abba és keress valami alap oktatóanyagot, van millió a neten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!