Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Mi is a helyzet most a Flash-sel?

Mi is a helyzet most a Flash-sel?

Figyelt kérdés
Megtanultam C-ül kb. másfél év alatt (de autodidaktán kevés idő + munka mellett és mérnök vagyok nem infós szóval nem röhög :D) és most tovább lépek c++-ra, illetve gondoltam Actionscriptre is, mert láttam egy nagyon jó könyvet hozzá és egyszerűen megtetszett. De aztán ugye nagyon nyugdíjazni akarják már a flash-t és bevallom lehet keverem is a dolgokat szóval nem tudom, hogy érdemes belevágnom az actionscriptbe vagy ez már a múlt(?)
2016. ápr. 22. 22:45
 1/3 anonim ***** válasza:
Egy régi kényszermegoldás hagyatéka. Ha engem kérdezel, sose fog eltűnni az internet világából, csak egy "csúnya" megoldásként fog az emberekre vigyorogni. Esetleg a múlt lenyomataként. Ettől függetlenül sok mini játék még mindig erre épül és hetente adnak ki ilyeneket tucatjával.
2016. ápr. 22. 22:51
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Ha már érdekel a webes szkriptnyelvek világa, akkor inkább Javascript:

* mint az Actionscript, ugyanúgy az ECMAScript szabványon alapszik

* hála a <canvas>-nak és a WebGL-nek a Javascriptben is lehet grafikus dolgokat csinálni

* a Javascript nem csak a kliens oldalon használható, hanem a szerveroldalon is - lásd NodeJS

2016. ápr. 22. 23:07
 3/3 anonim ***** válasza:

A flashnek lassan vége, szerintem az interneten ami megmarad belőle azok a kis flash játékok lesznek, meg talán chat meg hasonló oldal még használni fogja pár évig...

Ha nagyon webre akarsz akkor vagy az előttem leírtak, vagy például csinálhatod java-ban, vagy unity motorral ( [link] ) C# vagy javascript nyelven.

Ha unityt választod akkor inkább C#-ot ajánlom.

De ha nagyon nosztalgiázni akarsz akkor csinálhatsz flash tartalmakat :) Én pl grafikus szakmánál tanultam flash készítést, action script programozást is, nem volt rossz, izgalmas volt, de akkor inkább már unity...sokkal letisztultabb számomra, meg egyszerűbb megoldásokat tartalmaz, de persze ez relatív, van akinek pont más jön be :)

23F

2016. ápr. 25. 07:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!