Sürgös! Kizárólag programozásra megfelelne ez a laptop?
#8-as:
Nem, nem tudok programozni.
Magyar tulajdonú nagyvállalatnál vagyok C# fejlesztő. A 8 GiB RAMom úgy néz ki, hogy win10 + firefox (email kliens, msdn, stack overflow) + visual studio + db server.
Párom nemzetközi nagyvállalatnál 10 éve senior fejlesztő, ők Java-ban dolgoznak. Az ő gépében iCore 7 van, 16 GiB RAM, és 2 db 240 GiB-es SSD. (+ külső vinyók) Az utolsó bitig kihasználja, főleg a tárkapacitást, mert ő napi szinten virtuális gépekkel és adatbázismentésekkel foglalkozik, amik zabálják a ramot, a procit, és a vinyót.
A gépigény attól függ, hogy milyen fejlesztői környezeted van, mekkora, és milyen projektekkel foglalkozol.
Tudom, a GUI öl. butít, és nyomorba dönt.
Mennyivel egyszerűbb volt akkor, amikor full-stack php fejlesztő voltam és 1 db szövegszerkesztővel tudtam karbantartani egy 300 kLoC-os kódot. Érdekes módon, ahhoz az 1 db szövegszerkesztőhöz is a Win miatt kellett 4 GiB RAM 3 évvel ezelőtt.
Érdekes módon a Linux (GUI-val!) még most is bőven elfér 1 GiB-en, a Win-nek üresjáratban 2-3 kell.
Ha Kérdezőnek van hajlandósága rá, a legjobban úgy tud megtanulni fejleszteni, ha lemond a GUI-ról, feltelepít a gépére egy Linuxot, és vim-ben, vagy emacs-ban kódol, és paranccsorból fordít és debugol. Úgy 4 GiB RAMon több millió soros megaprojektek is el fognak férni, mert komolyabb memóriaigényt csak a virtuális gép kezelő fog benyújtani.
# 15/17 Időpont ma 19:50
Ez mind oké, - bár én nem SimkoL vagyok, ő majd elmagyarázza ő mit értett ezalatt - de gondolom te sem az akkori csúcsgépen kezdted a szakmát.
Azért az SSD, 2 monitor, i5/i7, 16 GB RAM már előteljes túlzás. Akkor is, ha van húszmilliója laptopra. Prociból is elég lehet az i3, bár laptop téren nem tudom mi a helyzet, asztaliban remekelnek az új 1151-esek.
Kérdező:
Ha ennyid van rá, akkor nyugodtan kövesd a #7-es hozzászólást.
# 19/19 Időpont ma 21:46
Pont ugyanúgy oldható meg, mint Windowson.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!