Milyen laptopot vegyek? Programozásra kéne elsősorban! 1. AMD vagy Intel cpu-s! 2. Márka és típus! És olyan oldal kéne nekem ahol op nélkül lehet kapni laptop-okat!
Az #1-ső hozzászóló véleményéhez csak annyit, hogy...
1.: programozni akármilyen gépen lehet, amely megfelel a Neumann-elveknek... :-) Pl. A Commodore gépeket is lehetett programozni, pedig abban nem Intel processzorok voltak... :-)
2.: éppenhogy aki programozásra is használja a gépet, annak nem mindegy, hogy milyen erős a gépe... ...persze ha Te olyan programok elkészítésére gondolsz, ahol 2D-ben készítünk egy amőbát vagy aknakeresőt, ahhoz valóban elég egy 286-os is... :-)
3.: Nekem, amikor a Commodor időszak végetért, csak az első gépem volt Inter-processzoros, a többi mind AMD-s volt... ...semelyikkel nem volt gondom... :-)
4.: Jaaa és nekem az életem a programozás, és ha már lefordítasz egy komolyabb OpenGL-es, vagy Direct3D-s programot, nos ahhoz sajnos már nem elég egy Celeron... :-)
5.: ...és a programokat mindig sokkal erőssebb gépeken fejlesztik, mint amire szánják... ...pl. a jól ismert Lsat Ninja Commodore 64-es játékot is IBM gépeken fejlesztették... :-)
Akkor a mai gépeken ne akarjon senki progamozni, mert ezek a gépek már úgy 10 éve nem felelnek meg a Neumanni-architektúrának (már nincs szinte sehol soros végrehajtás, mindenhol minimum 2 mag/szál, azaz párhuzamos). :-)
Egy programozó meg valószínűleg nem tesz fel olyan kérdést, hogy milyen gép kell neki programozni, ahogy a kőműves sem kérdezi, hogy milyen vésőre meg kalapácsra van szüksége. Nyílánvalóan csupán programozó-palántáról van szó, az ő kezdeti lépéseihez meg bőven elég egy olcsó notebook is. Igen, az egyetemen is mutogatnak nekik 3D tervezői környezeteket (csakhogy lássanak ilyet is), de az elkövetkezendő 4-5 évben amíg egy notebook használati ideje tart, nem valószínű, hogy játékot fog progamozni a drága.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!