Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Egy tetris játék tutorialban...

Egy tetris játék tutorialban nem értem azt, hogy a vectornak miért kell math. Round elni az x, y adattagját, elmagyarázod pls?

Figyelt kérdés

Tudom,hogy mit csinàl a math.round tudom,hogy az alàbbi metódus mit csinàl de èn azt nem èrtem,hogy mièrt van erre szüksèg èn teljesen feleslegesnek tartom ennek a metódusnak a lètezèsèt.

public static Vector2 roundVec2(Vector2 v) {

return new Vector2(Mathf.Round(v.x),

Mathf.Round(v.y));

}

Itt leírja mièrt kell de nem vilàgos:

The roundVec2 helper Function

Our first helper function will round a vector. For example, a vector like (1.0001, 2) becomes (1, 2). We will need this function because rotations may cause the coordinates to not be round anymore. Anyway, here is the function:

2016. ápr. 14. 19:07
1 2 3
 21/24 SimkoL ***** válasza:

Megnéztem pár ide belinkeltet. Isten igazából nem láttam köztük nagyon jót, bár valószínűleg vannak.

Azért egy szakkönyvet valószínű nem 'Pistike' írt.

2016. ápr. 16. 23:29
 22/24 A kérdező kommentje:

"Nyilván nem, mert kvaterniót használ a forgatáshoz, ott meg szépen előjön a floating point pontatlanság"

Elmagyarázod miért jön elő?

Utánajártam pár dolognak de nem vagyok biztos magamban.

Ha minden igaz a kerekítési hibák okozója abban van ahogy ábrázolva vannak a valós számok.

Fix az-az meghatározott számú bináris számot használ a rendszer arra,hogy reprezentáljon egy decimális számot. Viszont néhány decimális szám nem reprezentálható tökéletesen bináris formában és ennek eredménye az,hogy kis mértékű kerekítési hibák keletkeznek

Erre sikerült ràjönöm de tovàbbra sincs ràlàtàsom arra,hogy mikor kène ezt a kerekítèst alkalmaznom és milyen projekteknèl.

Ezt magyaràzzàtok el pls.

2016. ápr. 20. 17:19
 23/24 SimkoL ***** válasza:
A józan paraszti ész alapján akkor kell amikor egész értékekkel kell dolgozni.
2016. ápr. 20. 18:12
 24/24 A kérdező kommentje:

Köszi. Adtam zöldet.

Egyébként talán már értem.

2016. ápr. 20. 18:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!